Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2023 | 09:00

Marvel-stjärnan Will Poulter vill att folk slutar prata om hans utseende

Slår tillbaka mot utseendefixeringen i Hollywood: "Jag vet att jag inte är konventionellt snygg", säger den bioaktuelle skådespelaren.
Skådespelaren Will Poulter är trött på allt offentligt fokus på hans utseende. För att verkligen föra fram sin poäng har han pratat ut om sitt utseende i magasinet GQ.
 
Poulter slog igenom brett som 20-åring i komedin "Familjetrippen" (2013). På kort tid följde roller i så pass olika projekt som "The Maze Runner" (2014) och "The Revenant" (2015). Den nördige killen med de speciella ögonbrynen spelar nu superhjälten Adam Warlock i "Guardians of the Galaxy vol. 3" - men vill inte höra talas om någon magisk förvandling.
 
- Det är lustigt, när sånt här trendar på internet talar alla om en transformation som skett över en natt. Folk jämför bilder på mig i "Familjetrippen" och "Guardians" och inser inte att det gått tio år mellan bilderna. Någon på puben sa: "Grattis, du har blivit snygg." Det är som att säga "du har varit ful hela ditt liv, men nu börjar det ljusna!" Ska man ta det som en komplimang?
 
Många fick upp ögonen för Poulter i komedin "Familjetrippen" med Jennifer Aniston.
 
Will Poulter fyllde 30 i början av året, och kan redan se bakåt på en filmkarriär som täcker både A24-rysaren "Midsommar" och MCU. Men uppmärksamheten som kommer med kändisskapet kan bidra både till komplex och mental ohälsa, menar Poulter i den öppenhjärtiga intervjun.
 
- Det var märkligt när folk började debattera om mitt utseende var attraktivt eller oattraktivt. Jag vet att jag inte är konventionellt attraktiv, folk har alltid nämnt mina ögonbryn och annat. Men det är ett bredare problem: varför lägger vi så mycket tid på att debattera andras utseenden i sociala medier? Vare sig det är män eller kvinnor, varför allt detta fokus?
 
Guldgossen Adam Warlock är Marvels senaste karaktär att nå bioduken.
 
I samma intervju pratar Poulter om den hårda träningen inför sin nya Marvelroll, och hur fysisk aktivitet hjälper honom må bättre.
 
- När jag känner mig mentalt instabil, hur hanterar jag det? Träningen har hjälpt mig mer än något annat. Tack vare min agent har jag tränat sedan jag var 16 år. När jag provfilmade för "Guardians" var jag redan halvvägs där, det fanns en grund för en kroppslig förvandling.
 
- Men jag vill aldrig träna på ett sätt som skadar min fysiska eller psykiska hälsa. Och Marvel satte aldrig press på mig. Jag kan inte promota mental hälsa och samtidigt en onaturlig typ av bodybuilding, säger han.
| 10 maj 2023 09:00 |