Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

21 april 2017 | 03:00

"Wheel of Time" rör sig framåt och kan ersätta "Game of Thrones"

Författarfrun hade ingen aning om att Sony gjorde om den döde makens fantasyklassiker till tv-serie. Nu är hon ombord på projektet och serien kan bli klar lagom till "Game of Thrones" avslut.
Idag kom de första officiella bilderna från nästa "Game of Thrones", men vad ska vi fylla fantasy-suget med när denna pärla är över? Här kommer goda nyheter på den fronten. En annan väletablerad författare i den genren är Robert Jordan, vars bokserie "Wheel of Time" skulle passa lika bra som tv-serie. Det ska den också bli, nu när bråket om rättigheterna verkar löst.
 
För ungefär ett år sedan uppdagrades det att Sony Pictures hade dragit igång projektet att skriva om "Wheel of Time" till tv-serie - utan att ha köpt rättigheterna först. Författaren Robert Jordan är själv bortgången, men hans fru och bokens redaktör, Harriet McDougal, hade ingen aning om Sonys planer och upphovsrättsliga tvister satte käppar i hjulet för "Wheel of Time".
 
Nu meddelar Variety att allting verkar löst. Harriet Dougal ska nämligen själv medverka som konsult till producenterna och se till att serien gör makens böcker rättvisa. Därmed är hjulet i rullning igen och serien är på väg, trots allt - kanske med ännu bättre chans att tilltala fansen när Dougal är ombord.
 
"Wheel of Time" är känd för sin genomarbetade fantasyvärld och sina dynamiska karaktärer. Robert Jordan är en av de klassiska författarna som varje fantasynörd förmodligen har läst, så det är upp till bevis för studion att vinna över både de trogna läsarna och de borttappade "Game of Thrones"-fansen som letar efter en ny serie. En hög, men intressant, ribba att nå.
 
Har du läst "Wheel of Time"-böckerna?
| 21 april 2017 03:00 |