Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2021 | 08:30

Sorgligt att Spielbergs suveräna "West Side Story" floppar på bio

Det blev en svag premiärhelg för Steven Spielbergs nya musikal, trots starka recensioner och höga betyg från publiken.
Steven Spielbergs namn på affischen och en av tidernas mest kända musikaler verkar inte hjälpa för att locka publik till "West Side Story".

Det pampiga kärleksdramat - hyllat här på MovieZine och av många andra kritiker - drog in 10,5 miljoner dollar på amerikanska biodukar under helgen. En besvikelse, enligt Variety som påminner om att Disney och 20th Century Studios spenderat hela 100 miljoner dollar på filmen.
 
I Sveirge sågs "West Side Story" av 6110 personer under helgen, vilket placerar den på plats 4 på biotoppen. IMDb-betyget ligger över 8/10, så även publiken, den lilla som kom, verkade gilla vad de såg.
 
Men än är inte hoppet ute för "West Side Story". Oscarsbuzz kan väcka mer nyfikenhet, och som Deadline noterar är julhelgen förmodligen bättre lämpad för filmer som riktar sig mot äldre publik. Spielberg och hans dansande turturduvor kan fortfarande komma ikapp. 
 
 
Filmen är dessvärre inte ensam om att ha det kämpigt i pandemitider. Ridley Scotts "The Last Duel", ett historiskt drama riktat mot en äldre publik, utmålades också som en flopp efter sin premiärhelg.
| 13 december 2021 08:30 |