Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 december 2018 | 11:08

Wes Andersons nya heter "The French Dispatch" och rollistan är magnifik

Dessutom har det kommit ut ny information kring vad filmen kommer att handla om.
Det har tidigare ryktats om en musikal, men det verkar som att Wes Andersons nästa projekt är en "vanlig" film trots allt. Så "vanlig" som en Wes Anderson-rulle nu kan vara, kanske bör påpekas.
 
Efter återgången till stop-motion med årets "Isle of Dogs" filmar Anderson nu en historia som utspelas strax efter Andra världskriget i Paris. Filmen, som kommer att heta "The French Dispatch", är (enligt IndieWire): "ett kärleksbrev till journalister som utspelar sig på Pariskontoret hos en amerikansk tidning under 1900-talet, med fokus på tre olika historier."
 
Rollistan är som vanligt när det gäller Anderson något utöver det vanliga. Hittills bekräftade är Timothée Chalamet, Benicio del Toro, Jeffrey Wright, Bill Murray, Frances McDormand, och Tilda Swinton. Dessutom ryktas det om att inga mindre än Brad Pitt, Natalie Portman, och Léa Seydoux kommer att ansluta.
 
"The French Dispatch" spelas in just nu och inspelningen kommer att pågå i ytterligare fyra månader. Premiär blir det med största sannolikhet under nästa år.
| 4 december 2018 11:08 |