Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2019 | 09:30

Wes Andersons nya film "The French Dispatch" släpps 2020

Kolla in den fantastiska rollistan.
Varje ny Wes Anderson-film är en höjdpunkt för cineaster, och nu behöver vi inte vänta alltför länge på nästa.

EW.com meddelar att hans kommande dramakomedi "The French Dispatch" har köpts upp av Fox Searchlight, och kommer släppas någon gång under 2020. Filmen beskrivs som "ett kärleksbrev till journalister" och utspelar sig på en amerikansk tidningsredaktion i en fiktiv fransk stad efter andra världskriget.

Anderson har tidigare berättat i en fransk intervju att "handlingen inte är lätt att förklara":

- Det handlar om en amerikansk journalist baserad i Frankrike, som startar ett magasin. Det är ett porträtt av den här mannen som slåss för det han vill skriva. Det handlar inte om tryckfrihet, men när man talar om reportrar så talar man också om vad som pågår i den verkliga världen.

En samling av berättelser som publiceras i tidningen The French Dispatch kommer få liv på bioduken med en stjärnspäckad rollista. Benicio Del Toro, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Mathieu Amalric, Lyna Khoudri, Stephen Park, Owen Wilson och Bill Murray är alla ombord.

Enligt tidigare artiklar (och IMDb) ska även namn som Saoirse Ronan, Elisabeth Moss, Kate Winslet, Willem Dafoe och Christoph Waltz medverka i filmen, de nämns dock inte i den senaste rapporten.
 
Ser ni fram emot Wes Andersons nästa? Kommentera nedan.
| 20 september 2019 09:30 |