Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

11 oktober 2015 | 22:00

Wes Andersons nästa film blir stop-motion-animerad

Som "Den fantastiska räven".
En av mina absoluta favoritfilmer är Wes Andersons "Den fantastiska räven". Cool, rolig, snygg och proppfull med lekfulla infall och väldigt bra röstskådespeleri visade Anderson var skåpet skulle stå. Många håller till och med filmen, som kom år 2009, som Andersons bästa verk till dags dato.

Hur det är med den saken är såklart upp till var och en att bestämma sig för, men den amerikanska mästerregissören verkar ha fått blodad tand för stop-motion, för i hans nästa film ska han nämligen använda sig av tekniken återigen. Ryktet säger att Anderson redan börjat förproduktionen på en stop-motion-animerad film om en hund och hans vänner.



När filmen kommer och vad den handlar om och allt sådant intressant är okänt i nuläget. Det var tidigare tal om att Wes Anderson skulle göra en antologifilm och det har också ryktats om något experimentellt samarbete med Roman Coppola, men jag hoppas i alla fall att Andersons nästa blir en animerad saga om en hund. Enda kruxet är väl egentligen att han redan satt ribban alldeles för högt med "Den fantastiska räven". 

Vilken film är din Anderson-favorit?
| 11 oktober 2015 22:00 |