Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 augusti 2014 | 14:00

"Welcome to Sweden" får en andra säsong även i USA

NBC gillade uppenbarligen vad de såg. Tio nya avsnitt är beställda till nästa år.
I Sverige blev en säsong två för TV4 klar redan i april men nu  får skaparen Greg Poehlers halvt självbiografiska "Welcome to Sweden"-komedi, om kändisrevisorn Bruce (Poehler) som flyttar till Sverige för kärlekens skull (spelad av Josefine Bornebusch), en chans till också i hemlandet. 

Premiäravsnittet i USA, som visades 10 juli,  hade 3,5 miljoner tittare och serien har sedan dess legat på ett snitt av 2,9 miljoner tittare per avsnitt. I Sverige sågs första avsnittet av 1,6 miljoner tittare medan säsongsfinalen enbart hade 764 000 tittare. 

Kritikerna i USA har varit mestadels positiva till Poehlers TV-debutprojekt. Tunga publikationer som Entertainment Weekly, The Hollywood Reporter, LA Times, TV Guide och New York Post har alla haft bra saker att säga. De tycks överens om att "Welcome to Sweden" framför allt är charmig - och snäll. 

Serien har också fått viss draghjälp av Poehlers syster Amy ("Parks and Recreation"), som dels är exekutiv producent och dels hjälpt till att få in namn som Will Ferrell, Aubrey Plaza, Patrick Duffy, Illena Douglas och Gene Simmons i mer eller mindre stora gästroller.   

Det är ännu inte klart när säsong två ska sändas vare sig i TV4 eller i NBC. (I USA är avsnitten något redigerade.)

Är ni pro-"Welcome to Sweden"? Eller emot? Eller bryr ni er inte alls? 
| 5 augusti 2014 14:00 |