Film

Skribent

MovieZine

10 augusti 2021 | 15:30

Way Out West bjuder på digital filmfestival i helgen

Under de datum som festivalen Way Out West skulle ha ägt rum, 12 - 14 augusti, går det att streama ett 20-tal titlar helt gratis via Draken Film.
Det blir tyvärr inget regelrätt Way Out West i Göteborg i år som det brukar. En av festivalens många komponenter som skulle jubilerat under detta år är filmprogrammet, som nu har varit en viktig och uppskattad del av festivalen i hela 10 år. Istället väljer man att fira jubileet på digitalt vis.

Tillsammans med Draken Film lanserar Way Out West nu en digital filmfestival med både nytt innehåll och favoriter från tidigare år. I veckan går det att streama ett 20-tal titlar helt gratis via Draken Film.

– Under tio års tid har vi haft nöjet att visa nästan 300 filmer i sällskap av hundratals filmskapare och skådespelare. Årets lilla digitala festival ger en bra känsla av hur fantastiska dagar vi brukar ha tillsammans, säger Svante Tidholm som är projektledare för Way Out West Film.

I programmet finns några av guldkornen från tidigare års festivaler, som till exempel filmer om Håkan Hellström, Stone Roses, Vulkano, Stooges och Nick Cave.

Way Out West har också äran att göra den nordiska premiären filmen ”Last Man Standing: Suge Knight and the Murders of Biggie & Tupac” där dokumentärskaparen Nick Broomfield försöker reda ut bakgrunden till morden av de två välkända rapparna.

Samtliga titlar går att se helt gratis hos Draken Film mellan 12-14 augusti.
| 10 augusti 2021 15:30 |