Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 mars 2019 | 22:55

"Warrior" är årets mest brutala nya tv-serie hittills

Den nya serien kombinerar blodiga martial art-fajter, nakna kvinnobröst och rumpor, med ett smutsigt 1800-tal - á la "Peaky Blinders" möter "Banshee".
Främsta anledningen att "Warrior" fullkomligt osar av "Banshee", den lika brutala och nakenfixerade Cinemax-serien om en yrkeskriminell man som lyckas lura en otursförföljd by att han är deras nya sheriff, beror på att det är samma skapare (Jonathan Tropper) som ligger bakom båda serierna.
 
Den här gången baseras storyn däremot på den bortgångne kampsports-legendaren Bruce Lees egna manusidéer. Han föddes själv i Chinatown, San Fransisco, 1940 (och dog senare blott 32 år gammal). Vilket även är skådeplatsen för vår berättelse i "Warrior", i vilken vi får följa Ah Sahm (Andrew Koji) när han stiger av båten från Kina någon gång under slutet av 1800-talet.
 
 
Ah Sahm är i USA för att leta efter sin syster som giftes bort då deras krigarfamilj hamnade i kläm... men vem det nu än var som hotade deras familj så är den död nu - och hon kan komma hem. Men låt oss säga, utan att avslöja för mycket, att det inte går alls som han har tänkt. Plötsligt befinner sig Ah Sahm mitt i det blodiga Tong-kriget mellan de två stora kinesiska gängen i Chinatown.
 
Vid sidan om detta är ett post-inbördeskrigs Amerika fullt av arbetslösa krigsveteraner med svältande familjer, och en skitig nagel i ögat inför faktumet att "asiaterna" kommer och tar "deras" jobb. Ja, ni kan nog gissa er till att det finns ett och annat slagsmål att se fram emot även här.
 
 
För den som gillade "Banshee" är "Warrior" ett måste, tonen är nämligen den samma. Hoon Lee som spelade Job i "Banshee" har en av de större rollerna även i "Warrior", han hittas bland annat drickandes i baren vid namn (yes, på riktigt) Banshee. För den som gillar brittiska "Peaky Blinders" så är det här en ännu lite skitigare tagning, på i stort sätt samma grundstory.
 
Om du av någon anledning klarar av att se svärd separera huvuden från kroppar och riktigt grovt våld under en och annan kampsportsfajt (förbered dig på inälvor)... men inte klarar av att se några kortare mjukporrsinslag på den lokala bordellen - då är inte det här en serie för dig trots allt. För ett gäng sådana hinner också avverkas, precis som i "Banshee", under den första halvan av säsongen som jag har tjuvtittat på inför premiären.
 
 
Det finns genomgående däremot alltid en riktigt härlig glimt i ögat från skaparens sida, små underhållande detaljer och stort fokus på de många actionscenerna. Det bjuds alltså på makaber underhållning på högsta nivå, för den vars mage klarar av det!
 
Den första säsongen av "Warrior" har premiär den 6 april, på HBO Nordic. Kommer du att ge den en chans? Kommentera gärna nedan!
| 24 mars 2019 22:55 |