Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2022 | 13:30

Warner Bros skrotar planer på tredje "The Shining"-film

"Vi var så nära" säger regissören Mike Flanagan som gjorde 2019 års uppföljare "Doctor Sleep".
Det lär inte bli några fler filmer i "The Shining"-universumet. Warner Bros hade planer på en spin-off med fokus på karaktären Dick Hallorann, men projektet är officiellt dött.
 
Regissören Mike Flanagan, som stod bakom 2019 års uppföljare "Doctor Sleep", bekräftar nyheten via Twitter:
 
"Vi var SÅ NÄRA. Jag kommer för alltid att ångra att det inte blev av."
 
 
Flanagan förklarar vidare att studion fick kalla fötter när "Doctor Sleep" underpresterade på bio. Filmen med Ewan McGregor, i rollen som vuxne Danny Torrance, spelade in 72 miljoner dollar världen över på en budget av 45 miljoner.
 
"På grund av filmens biointäkter valde Warner Bros att inte gå vidare med den. De sitter på rättigheterna, så det blev inget."
 
 
Inte heller Stanley Kubricks "The Shining" blev någon stor biosuccé när den släpptes på bio år 1980. Kritikerna tyckte att filmen var seg och saknade mycket ur Stephen Kings skräckroman. Men thrillern med en briljant Jack Nicholson i huvudrollen har med åren blivit en riktig klassiker i sin genre.
 
Även "Doctor Sleep" har sina fans, och för dem lovar Flanagan att en 3-timmars Director's Cut-version snart kan se dagens ljus.
 
Det kan dock bli vårt sista återbesök på Overlook Hotel på ett tag. Variety skriver att HBO:s planerade tv-serie-spinoff om det hemsökta hotellet också har lagts på is. Tanken var att J.J. Abrams skulle producera.
| 20 september 2022 13:30 |