Film

Skribent

Erika Jarhed

28 mars 2023 | 22:30

Intensivt budkrig bland Hollywood-eliten om spänningsromanen "Drowning"

Steven Spielberg och Nicole Kidman är några av dem som har bråkat om filmrättigheterna till romanen "Drowning". Vinnande ur striden blev Warner Bros.
En av de mest intensivaste budgivningarna har precis avslutats, skriver Deadline. Men vad har då de stora filmbolagen bråkat om denna gången? Rättigheterna till T. J. Newmans roman "Drowning: The Rescue Of Flight 1421" - som inte ens har kommit ut än!
 
Den nya romanen ska släppas 30 maj i USA, men boken läckte i Hollywood förra veckan vilket gjorde att många potentiella köpare kastade sig fram. Bland annat uppges det att Steven Spielberg, Alfonso Cuaron, Damien Chazelle, Nicole Kidman och Russo-bröderna vara några av dem som visade intresse.
 
Budgivningen slutade därefter med fem erbjudanden - från Apple, Paramount, Warner Bros, Legendary och Universal. Warner Bros kom vinnande ur striden för 1,5 miljoner dollar.
 
Det har dock inte bekräftats om Spielberg kommer att vara med i projektet, och vad hans eventuella roll i det hela skulle vara.
 
Romanen "Drowning: The Rescue Of Flight 1421" kommer att bli den andra romanen av Newman som är beskrivs som en flygthriller. Författaren arbetade nämligen som flygvärdinna när hon skrev sin debutroman "Falling" och filmrättigheterna till den såldes i ett sjusiffrigt avtal till Universal och Working Titel.
 
Den nya romanen handlar om ett plan som kraschar i Stilla havet, sex minuter efter start, och som översvämmas efter en explosion under evakueringen. Ett dussin överlevande sjunker i en förseglad del av flygplanet mot botten. Bland dem finns en ingenjör och hans 11-åriga dotter. Flickans mamma är en del av räddningsteamet som ska rädda passagerarna innan deras luft tar slut.
 
Grattis önskar vi Warner Bros - vi hoppas att de inte får ångra sin miljonaffär.
| 28 mars 2023 22:30 |