EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Dunerfors

13 maj 2016 | 18:00

”Warcraft: The Beginning” - inte bara till för hardcore-fans

Producenten: ”Vi måste fokusera lika mycket på icke-gamers som på riktiga Warcraft-fansen.”
Miljontals World of Warcraft-spelare räknar ner dagarna till den 27 maj, då biofilmen ”Warcraft: The Beginning” får premiär. Men de som aldrig har satt sin fot i Azeroth eller klubbat ihjäl en orch på slagfältet (jag antar att det är sånt man gör i spelet? Avslöjad som novis!)? Ja, alla som är lika gröna som jag helt enkelt, ska också få behållning av filmen. Det lovade ”Warcraft”-producenterna Stuart Fenegan och Jillian Share när jag träffade dem under inspelningen i Vancouver.

- Med en sådan stor fanbas vill man vara säker på att det görs på rätt sätt, sa Jillian Share från Legendary Pictures.

Stuart Fenegan har jobbat med regissören Duncan Jones på både ”Moon” och ”Source Code”. (Han intygar också att Duncan är en äkta gamer.)

- Vi måste fokusera lika mycket på icke-gamers som på riktiga ”Warcraft”-fansen. De som aldrig har spelat spelen kommer att se det som en originell fantasyfilm. Medan kärnpubliken kommer för att se så att vi inte har sabbat något som de bryr sig mycket om. Med kombinationen av folk som arbetar på den här filmen ser vi till att inte komma för långt ifrån den lore som finns, och när vi gör det så är det med Blizzards godkännande.Spelutvecklaren Blizzard har varit en enorm tillgång under produktionen, förklarar Jillian Share:

- Det här är deras baby, de vill vara säkra på att det görs på rätt sätt så de har varit väldigt inblandade. 

- Det är fantastiskt att vi har Blizzards stöd och att vi har en fanbas från början. Men vi måste lägga det åt sidan och se på projektet som med vilket annat som helst. Är det här en historia vi vill berätta? Skulle vi själva vilja se den här filmen? Vi är noga med att karaktärerna, relationerna och miljöerna ska fungera oavsett. Om vi är framgångsrika så kommer folk som aldrig har spelat spelen att vilja gå och se den. Då tänker man inte på att det är en spelfilmatisering.

Men för den som lirat ”World of Warcraft” finns en del sköna överraskningar att upptäcka på bioduken, enligt Fenegan.

- Ja, det finns många påskägg i filmen. Det är sådant som icke-fans aldrig skulle tänka på, men det finns små blinkningar som folk kan uppskatta när de ser om filmen för andra gången. Sådant är trevligt att göra.


"Warcraft: The Beginning" får svensk biopremiär 27 maj. Är du ett fan sedan tidigare eller också helt ny?
| 13 maj 2016 18:00 |