Film

Skribent

MovieZine

31 mars 2021 | 12:25

Svenska actionthrillern ”Vitt skräp” redo för biopremiär i sommar

80-tal, spänning och gangsters med Ola Rapace i huvudrollen.
Väntan har varit lång. MovieZine skrev om "Vitt skräp" för första gången redan för sju år sedan. Snart är iallafall den svenska actionthrillern med Ola Rapace redo för bioduken: filmen har just fått ett premiärdatum den 4 juni.

"Vitt skräp" beskrivs som en blandning av komedi och action där alla kämpar för att få kontroll över sina öden – och för en del av bytet. Filmen utspelas på 80-talet och blinkar mot några av de mest minnesvärda spänningsfilmerna.
 
Ida Engvoll gör en av rollerna.
 
I sökandet efter försoning med sitt förflutna hamnar Sami (Ola Rapace) i ett litet samhälle där han träffar Kim (Ida Engvoll). De båda möter den lokale gangstern Gubben (Donald Högberg) som driver ett till synes sofistikerat metamfetaminimperium tillsammans med sina två söner Conny (Peter Viitanen) och Kenneth (Erik Bolin).
 
Till en början är allt frid och fröjd men när droger börjar cirkulera på bygden utan Gubbens tillåtelse riktas uppmärksamheten mot nykomlingen Sami som inser att han är i en farlig situation. För att komma undan med livet i behåll måste han snabbt göra upp en plan.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Regissör är Tobias Leo Nordquist, som tidigare regisserat musikvideor med artister som Swedish House Mafia och Eric Saade, samt dokumentären "Bröderna Salazar" (2013) för SVT.

Pressmeddelandet utlovar "en nyskapande film och action i ursinnigt tempo", och man refererar till gangsterfilmklassikerna ”Lock, Stock and Two Smoking Barrels” och Tarantinos legendariska ”Pulp Fiction”. Det är stora löften att leva upp till, minst sagt - i sommar får vi se hur de lyckats.
| 31 mars 2021 12:25 |