Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 december 2020 | 17:39

Vin Diesel slåss mot dinosaurier i spelet "Ark 2"

Vin Diesel byter de snabba bilarna mot glupska dinosaurier i spelet "Ark 2".
Skådespelaren Vin Diesel är kanske allra mest känd för sin roll som Dominic Toretto i "Fast & Furious"-filmerna, där han kör snabba bilar och pangar skurkar. 
 
Under den stora spelgalan The Game Awards fick vi se en första trailer för spelet "Ark 2", där Vin Diesel istället kommer slåss mot dinosaurier som karaktären Santiago. 
 
 
Det första "Ark"-spelet går ut på att du som spelare måste överleva på en ö fylld med glupska dinosaurier, andra förhistoriska djur och fientliga människor. En av spelets kanske mest unika inslag är att du kan tämja och rida en rad olika dinosaurier, vilket troligtvis även uppföljaren kommer kretsa kring. 
 
Det är i dagsläget inte känt vilka konsoler som "Ark 2" släpps till, men jag kan tänka mig att det blir Playstation 5, Xbox Series X och PC. Något datum finns inte heller. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Förutom det fick vi även veta att en animerad tv-serie är på gång, med namnet "Ark: The Animated Series".
 
Serien handlar om paleontologen Helena Walker som vaknar på ön efter en tragedi, där hon måste hitta nya bundsförvanter, kämpa mot dinosaurier och argsinta människor för att överleva. 
 
Tv-serien har en hel del stora namn som lånar ut sina röster, som till exempel Elliot Page, Madeleine Madden, Kurt Russel, David Tennant, Russel Crowe och Gerard Butler för att nämna några. 
 
 
"Ark: The Animated Series" kommer få 14 avsnitt på 30 minuter och två säsonger är under produktion. Serien har en förväntad premiär 2022. Regissör är Jay Oliva, som bland annat gjort "Batman: The Dark Knight Returns" och "Justice League: The Flashpoint Paradox". 
 
Har du spelat "Ark"? Ser du fram emot uppföljaren och tv-serien? 
 
| 12 december 2020 17:39 |