Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 oktober 2016 | 09:28

Vill du se en "Star Wars"-film av Joss Whedon?

Eller en James Bond-film? Mannen bakom "The Avengers" är redo för sin nästa franchise.
Två ”Avengers”-filmer höll på att ta knäcken på Joss Whedon, och regissören har ännu inte valt sitt nästa projekt. Så vad ska han göra härnäst, något litet intimt independent-projekt? Nä, han drömmer redan om nästa storfilm. 

I en brittisk intervju berättar Whedon att han gärna hoppar på en ny franchise om tillfälle ges.

- Det är roligt att kasta sig in i något sådant, om man tror att man kan bidra med en tolkning. Det är inte annorlunda från historieberättande i övrigt. Det finns tillfällen då man styrs in i minsta detalj, men Marvel lät mig göra två filmer som var väldigt mycket mina egna. 

Han fortsätter:

- Skulle jag vilja göra en James Bond-film? Ja. Regissera Anne Hathaway som Catwoman? Visst, jag är på. Vill jag göra en ”Star Wars”-film? Ja. 

Förra året gick det ett rykte om att Whedon skulle vara påtänkt för en "Star Wars"-film. Men det låter som att Lucasfilms påhitt med fristående spinoff-filmer lockar mest.

- Jag trodde inte jag ville göra ”Star Wars”. Herregud, varför skulle jag det? Men så såg jag trailern till ”Rogue One” för ett tag sedan och kände: ”Det där vill jag göra”. Att kunna göra en ”Star Wars”-film utan band till den stora helheten.

Det är inte svårt att tänka sig Joss Whedon bakom en ny "A Star Wars Story", eller hur? Efter "Rogue One" i vinter och Han Solo-filmen 2018 är galaxen full av möjligheter, karaktärer och historier att plocka från. Jag misstänker att Whedon redan står högt upp på Disneys önskelista.
| 21 oktober 2016 09:28 |