Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

11 maj 2017 | 07:00

Vilka serier ska du se på SVT i sommar?

Nynazism i Tyskland, gynekologer utanför Göteborg eller klassiska mordgåtor? Här är ett axplock av smörgåsbordet i sommarledigheten.
Nu är sommaren inte långt borta! SVT har dukat upp med både nytt och gammalt av olika slag. Blir vädret inte som du hade hoppats kan det vara värt att spana in vad som går på burken under årets skönaste månader. Här följer ett urval.
 
2 juni, SVT1 kl. 21:30
 
Denna högaktuella, tyska miniserie är baserad på en sann historia om tre unga männsikor från östra Tyskland strax efter landets återförening. De möts kring högerradikalism och nynazism, vilket leder till nio mord som än idag genomgår rättegång.
 
 
17 juni, SVT1 kl. 20:00
 
Allt tar vid med en hemmafest 1929. I denna dramaserie tar vi del av den starka kärlekshistorien mellan finansmannen Ivar Kreuger och finskan Tuula.
 
 
23 juni, SVT1 kl. 21:00
 
Den lite bittra och kaotiska mordutredaren Vera löser nya brott i säsong 4 och 5.
 
 
27 juni, SVT1 kl. 21:00
 
Den klassiska mordhistorien som utspelar sig i en pittoresk, sömnig småstad i England är tillbaka med nya fall för Kommisarie Barnaby.
 
 
12 juli, SVT2 kl. 22:00
 
Säsong 3 visas igen. Serien handlar om två änklingar som återförenas i 70-årsåldern och kärleken spirar återigen.
 
 
4 augusti, SVT1 kl. 20:00
 
Hur är det egentligen att vara gift med en gynekolog? Den här komediserien från 2007 handlar om otrohet, kärlek och svek i den fina villaidyllen söder om Göteborg.
 
 
Förutom dessa kommer också "Please Like Me", "Arvingarna", "Jamestown", "En liten fransk stad", "Friday Night Dinner", "Home Fires", "Stig Trenter", "Saknad, aldrig glömd", "Nobel - fred till varje pris", "Our Girl" och "Saltön".
 
Vad ska du se på SVT i sommar?
| 11 maj 2017 07:00 |