Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 januari 2021 | 13:45

"Vikings"-skaparen gör miniserie av "The Great Gatsby"

Det verkar däremot inte finnas något som tyder på att Michael Hirst kommer att involvera Leonardo DiCaprio i sin miniserie-adaption av den välkända boken.
THR rapporterar att Michael Hirst ("Vikings", "The Tudors") kommer att göra en miniserie-adaption av författaren F. Scott Fitzgeralds klassiker "The Great Gatsby" ("Den store Gatsby" på svenska) från 1925.
 
I rollen som den rike och mystiske mannen Jay Gatsby har vi tidigare bland annat kunnat se skådespelare Leonardo DiCaprio (2013) och Robert Redford (1974), men det tycks i nuläget fortfarande vara oklart vem som kommer att få axla titelrollen i Hirsts miniserie.
 
- Idag, när USA försöker att hitta tillbaka till sig själv igen, är den perfekta stunden att ta en ny titt på den här tidslösa berättelsen, att få utforska dess kända och ikoniska karaktärer genom hur vi idag ser på människors olikheter kring kön, färgen på ens hud och sexuell läggning. Fitzgeralds romantiska vision hindrar honom inte från att undersöka och blottlägga den mörkare baksidan av den amerikanska upplevelsen, vilket är varför berättelsen kan ge oss både hopp och tragedi och varför den fortsätter att vara relevant än idag, förklarar Hirst i ett uttalande kring nyheten.
 
Hirst ska ha arbetat på projektet i hemlighet i snart tre år och kommer både att producera och skriva manuset genom produktionsbolaget A+E Studios, men projektet har ännu inte plockats upp officiellt av någon distributör. Det lär däremot knappast bli några större svårigheter att få de flesta större aktörerna intresserade av miniserien... särskilt med tanke på Hirst framgångar med "Vikings" och att Fitzgeralds berättelse snart fyller 100 år - men fortfarande är aktuell lika aktuell som alltid.
 
Här är trailern inför Baz Luhrmanns och Leonardo DiCaprios snart tio år gamla långfilm, baserad på samma bok:
 
 

Läs också: Här är hela rollistan i "Vikings: Valhalla" på Netflix

 
Kommer du att ge Hirsts adaption av "The Great Gatsby" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 27 januari 2021 13:45 |