Serie

Skribent

Josefine Krischausky

6 mars 2022 | 16:00

Viaplay visar kultserien "V" från 1984

Sci-fi-serien, som handlar om kampen mellan en grupp utomjordingar och en mänsklig motståndsrörelse, kommer till streamingtjänsten den 30 mars.
I slutet av mars får svenska tv-serietittare möjlighet att återupptäcka ett stycke 80-tals sci-fi. Serien "V", som ursprungligen sändes i USA mellan 1984 och 1985, blir inom kort tillgänglig för streaming på Viaplay. 
 
"V" föregicks av två miniserier, den ena också kallad "V", och den andra "V (Den sista striden)". Historien utspelar sig i en värld där en grupp utomjordingar, som ser ut precis som vanliga personer, har landat på jorden. När det dock börjar anas att de har illavarslande planer, samt att något annat tycks gömma sig under deras mänskliga hud, bildades en motståndsrörelse i ett försök att avslöja och stoppa dem.
 
Högst upp på rollistan står skådespelare som Marc Singer, Jane Badler och Faye Grant. Medverkar i samtliga avsnitt gör även den lite mer välkände Robert Englund, som parallellt med "V" slog igenom med sin ikoniska roll som Freddy Krueger i "Terror på Elm Street"-filmerna. 
 
Robert Englund som utomjordingen Willie i "V".
 
"V"-franschien är skapad av Kenneth Johnson, som främst var aktiv i tv-världen mellan 70- och 90-talet, och även ligger bakom serier som "Alien Nation" och "Den otrolige Hulken". År 2009 fick "V" en reboot hos ABC, vilken dock lades ned efter två säsonger. 
 
Känner du för att återuppleva "V", eller kanske ge den en chans för första gången? Passa på att streama serien på Viaplay från den 30 mars.
| 6 mars 2022 16:00 |