Film

Skribent

Emil Skelterwijk

25 april 2016 | 18:00

Vi styrke-rankar hjältarna i "Captain America: Civil War"

Iron Man mot Captain America - vem är egentligen snabbast, starkast och bäst?
Om hjältar är lyckan när ens manslem tittar fram igen efter ett kyligt nattbad, så är euforin när hjältar bestämmer sig för att slåss mot varandra på samma nivå som att hitta en snigel, döpa honom till Carl-Fjärtil och träna honom för Olympiska Spelen för salt- intoleranta djur… Det låter kanske som ett vagt betyg men tro mig, det är ett fint omdöme. 

Men vad som är kristallklart är att det runt knuten vankas ett slag av sällan skådat mått – Captain America: The Civil War, och jag kan knappt bärga mig. Så inför detta Marvel-spektakel har jag då tänkt att vi en gång för alla luskar ut vem som är högsta rang rent statistikmässigt. Jag vill bara passa på att varna er hårdkokta, ”Jag-laddar-ner-fuskkoder-till-mitt-Wii fit”-nördar att se det hela med glimten i ögat! Ant-Man


Myrmannen fick tillslut sin egen film förra året och redan nu får han sitta vid vuxenbordet tillsammans med bland annat Captain America och Hawkeye. Så vad kan denna lilla parvel tillföra? Styrka kanske inte är Ant-mans framträdande egenskap men som vi sett tidigare är han snabb för sina millimeter. Pluspoäng i försvar då han är svår att finna.
Vision


Datorsystemet som fick ett ansikte i form av en klämd pitt med hjälm. Men att fråga sig själv ”Är inte Vision en kass hjälte?” är en lika korkad fråga som ”Gör det ont för mina ögon att titta på en bild av solen?”. Statistiken talar sitt tydliga språk – den här grabben med sin styrka, anfall och försvar kommer bli en tuff motståndare i striden. 
Scarlet Witch


Det starkaste kortet med x-kromosom. Hennes magiska krafter gör henne till en stark komponent för lag CP (Captain America). Hon är fortfarande ung med mycket att lära när det kommer till att bli en hjälte. Jag skulle nog ändå räkna försvar som hennes ess i ärmen. 
Iron Man


Iron Man – hjälten som bävar för att stryka men definitivt kan ge dig stryk (Fritt fram att sprida denna tagline vidare, så länge ni vet att det är jag som står bakom den och att jag tar 1,50 kr för varje nyttjande. Pengarna går oavkortat till kronprinsessparets stiftelse). Men skämt åsido, som vi har sett i tidigare Avengers och Iron-man filmer ligger han onekligen i toppen vad det kommer till Hjälte Stats. Snabb som attans i sin dräkt, täckt med vapen från knopp till tå och besvärlig att skada. En hjälte man får svårt att få kål på. Keep up the good work, Tony!
Black Panther


För att få en inblick i den här kraftkarlen var jag tvungen att sätta mig ner med en av mina über nördiga vänner. Ni vet de som är så nördiga att deras pennis har formats för att passa en USB-sticka. Han fick mig i alla fall att förstå att hans dräkt är av samma material som Captain Americas sköld. Så försvar måste vara denna pågs definitiva styrka. 
Spider-Man


Om jag fick en krona varje gång jag sa Spider-man slår alla andra hjältar i Captain America: Civil War-gänget, så skulle jag ha exakt en krona nu. Och då är jag ändå ett stort FAN av honom! Han är hal som en ål, snabb som en antilop i luften men försvaret är där Spider-man är som svagast. Så i den här ensemblen räcker hans Hjälte Stats tyvärr nog inte så långt. Han får nöja sig med höga odds i Underdogs-facket!  
Captain America


Jag har verkligen inget ont att skriva om den här prissen. Han är medioker. Av alla –oker, är han den mediaste. Fast stabilt medioker. Han ligger runt 70 och snurrar i stats och det får man ändå säga är bra för en man som är så gammal att han drömmer i svartvitt. Som Oscar Wilde sa ”Det är ett bra betyg”.


Så, nu är det fritt fram att ge era kommentarer kring hjältarnas stats. Vad tycker du?     
| 25 april 2016 18:00 |