TEMA: 007

Skribent

Oskar Möller

30 september 2021 | 12:45

MovieZine mötte publiken på premiärvisningen av "No Time to Die"

Klockan 00.07 inatt slog portarna upp till de allra första visningarna av "No time To Die". MovieZine var på plats för att ta tempen på publiken.
I ain't gonna lie. Det var med ett lite sjunkande reporterhjärta jag såg den lilla uppslutningen av människor på Filmstaden Söder. När tiden närmade sig visningen av filmen insåg jag och vår fotograf att salongen inte ens skulle vara halvfull denna kväll. Men skam den som ger sig - här skulle essensen i Craigs sista Bondfilm fångas för eftervärlden!
 
Elisa, Dennis, Adam och Pauli hade mycket åsikter och förväntningar inför kvällens film.
 
Det här är en hyllning till de sanna hjältar på Filmstaden Söder som generöst delade med sig av sin tid. Som den här Bondentusiastiska kompiskvartetten.
 
Vad är era förväntningar inför kvällens premiär?
 
Adam: Jag hoppas på en väldigt underhållande film. Jag har sett alla filmerna från början för jag var ett stort fan när jag var liten. Men nu ser jag på dem som väldigt kvalitativa actionfilmer som kan underhålla mer än de flesta.
 
Elisa: Det här är min första James Bond-film någonsin. Jag har inte gjort någon som helst förberedelse. Det jag förväntar mig är bilar, martinis, brudar... Jag förväntar mig "pang på taket".
 
Pauli: Jag förväntar mig att bli tagen på en resa. Jag vill åka upp till bergen, jag vill åka ner till Bahamas och uppleva allting på 2 timmar. Vill även känna en emotionell fin avslutning på Daniel Craigs resa nu för han har haft en storyarc från början till slut. Jag hoppas bara att de landar det.
 
Dennis: Jag tror på en underhållande, spännande och bitterljuv film som ger Daniel Craig avslutet han förtjänar som James Bond.
 
Hur tror ni att den här filmen kommer stå sig i jämförelse med de andra filmerna?
 
Adam: Det vet man inte ännu men jag tror att den kommer att hålla ihop. Jag tror inte att den ska kraschlanda på ansiktet. Det hoppas jag inte heller. Jag har rimliga förväntningar, jag förväntar mig inte att ha en upplevelse utöver det fantastiska.
 
Elisa: Jag tycker att Daniel Craig ser ut som en trevlig grabb... (skratt)
 
8577918ec850df3c7bd5f3cfc86f94b6 img 20210929 233453
Elisa ville gärna se en kvinna ta över rollen som nästa Bond.
 
Vem vill ni tar över som näste Bond?
 
Elisa: Förlåt fanboys, förlåt alla entusiaster men jag vill ha en tjej! Jag är trött på det här sausage partyt... jag vill bara att de spicar upp det!
 
Dennis:  Jag vill nog se Idris Elba som näste Bond.
 
Pauli: Jag vill helst se en nykomling. Någon som kan etablera sig via den här serien. och som inte är på den stora radarn. Överraska mig!
 
I jakten på nya intervjuobjekt möter vi på världens charmigaste familj. De ska inte få dricka sin läsk ifred, här ska Bondfrågor besvaras! Lyckligtvis visar de sig vara väldigt godmodiga och mamma Åsa styr snabbt och effektivt familjen mot affischerna för en fotografering som om hon aldrig gjort annat förr.
 
8577918ec850df3c7bd5f3cfc86f94b6 img 20210929 235723
Dottern Sonja,  mamma Åsa och pappa Jakob är riktiga Bondfans som inte hindras av sena nätter.
 
Hur känner ni inför att se "No time to Die"?
 
Sonja: Det är höga förväntningar eftersom vi väntat så länge men jag tror att det kommer bli bra! Jag har sett alla de nyaste filmerna. Det är kul att vara här!
 
Och hur känner pappa för att se senaste filmen?
 
Jakob: Och sista! Jo men det känns toppen! Efterlängtat och rafflande. Daniel Craig är den enda riktige James Bond. jag är ju så pass gammal så jag har varit med sen Sean Connery och alla gubbar.  Men jag tycker att Daniel är en klass för sig.
 
Och så har vi matriarken som håller ihop hela familjen, vad säger du?
 
Åsa: Jag tycker också att Daniel Craig har fördjupat komplexiteten hos Bond som saknades fullkomligt tidigare. Hela storyn är mycket intressantare. 
 
- Jag är lite rädd att jag ska skämma ut familjen genom att skrika och tycka att det här är jätteläskigt. Jag är inte jättebra på läskig film. Som min dotter brukar säga... "mamma det är bara film" men på något sätt kan jag inte riktigt ta in det så det kan bli pinsamt. Bortsett från det känns det väldigt spännande. Jag är nyfiken på hur de ska sy ihop det här! Hur ska det sluta?
 
Ingen vet! Förhoppningsvis blir det en plot twist som bara boom. Kanske en liten hint om vem som blir nästa Bond? Vem skulle ni vilja se?
 
Jakob: Mads Mikkelsen!
 
Åsa: Varför inte Kate Winslet? Hon är british, hon är sig själv... Hon skulle också kunna var stark och sårbar. 
 
  
Vi vill tacka alla sköna människor som ställde upp på vår intervju innan filmen. Förhoppningvis  uppfyllde den alla era förväntningar!
| 30 september 2021 12:45 |