Film

Skribent

Emil Skelterwijk

17 juli 2013 | 21:01

Vi hälsoundersöker Wolverine

Scratch - Boom - Risch... Detta är bara några av ljuden Wolverine har fått höra precis innan någon "givit honom på moppo". Frågan är hur mannen med jättepolisongerna egentligen mår inför den kommande "The Wolverine"?

Därför är det dags för oss på MovieZine att rota fram våra doktorsrockar och stetoskop - en hälsoundersökning är beställd!

Wolverines ut- och infällbara metallklor har varit till stor hjälp under alla hans filmer. De har spetsat allt från elaka lagbrytare till orena husväggar för att hindra ett svindlande fall. Men tvättar han någonsin klorna efteråt? Om inte det ligger en hög bortklippta scener där Wolverine putsar sina klor med en söt näsduk, så kan jag utan en doktorsutbildning säga att de där klorna är en bakteriebomb. Jag vet att Wolverine har gåvan att kunna stöta bort sjukdomar och gift, men kom igen... Så mycket skit som han drar in i kroppen borde i alla fall knogarna få någon form av missfärgningar.

I "X-Men Origins: Wolverine" flyger Wolverine genom väggar och fönster. I valfri X-Men-film blir han omkringkastad som om han vore en sumpig tennisboll. Helande krafter eller inte, hans organ kan inte direkt ha något rave party i kroppen. Fan, jag är ju sängliggande 3 dagar bara jag slår i stortån i dörren. Den här mannen faller från hustak som om det vore hans hobby. Om inte de stora organen domnar, så kan det i alla fall inte vara långt borta förrän blindtarmen spricker. Och hur stor kunskapsbasis har egentligen hans kraft vad det kommer till sprucken blindtarm?

Jag minns när min pappa stod och rökte på en fest och fram kom en man som sa: "Jag stör mig på folk som röker!". Varav min pappa puffade på cigaretten, blåste arrogant ut röken och sa: "Kanske det, men den dödar mig!". Kanske ett par ord som Wolverine skulle ta och suga på istället för sina cigarrer. Killen är ju för fan ett vandrande skorsten. Lungorna som har tillräckligt tufft att ta hand om skador och skit från fall, måste även hantera ett ton rök som cirkulerar där. Den där helande kraften måste arbeta 24-7 för att kunna boxa bort en måttligt underhållande lungcancer.

Räknar vi även in pistolskott i magen och andra tillhyggen penetrerade genom kroppen, kan vi kort och gott konstatera att Wolverine egentligen inte borde leva. Han kan tacka sina krafter för att han står där han står idag utan att ens ha ett skrubbsår på knäna. Och låt oss hoppas att han även gör det efter "The Wolverine" som kommer på bio den 26 juli. Vore trist att inte ha fler filmer med järvmannen att se fram emot. Så det är bara för hans krafter att knäcka knogarna och värma upp - med samurajer i bilden kommer det bli en hel del arbete!

| 17 juli 2013 21:01 |