Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 mars 2014 | 17:01

"Veronica Mars" kan få uppföljare

Fans älskar den nya filmen och Kristen Bell hoppas på en fortsättning.

Kultserien lades ner för sju år sen, efter bara tre säsonger. Men i veckan gjorde den unga detektiven från Neptune en efterlängtad comeback på amerikanska biodukar och svenska dataskärmar. Att döma av fansens reaktioner hittills, inte minst Fredrik Adolvssons hyllande recension här på MovieZine, var det väl värt både väntan och pengarna - närmare 90.000 personer stöttade filmen på Kickstarter.

Seriens skapare och filmens regissör Rob Thomas gjorde dock misstaget att lova signerade posters till de som gav mest pengar:

- Vi måste nu signera 6000 filmaffischer. Jag trodde att vi kunde ha en liten fest och avverka allt på en dag, men nu blev det tre hela dagars jobb. Och när jag trodde vi var klara visade det sig att det stod ytterligare nio lådor hemma hos Kristen Bell, som jag inte hade signerat, säger han till Vulture.

Huvudpersonen Kristen Bell skulle inte tveka att spela in en uppföljare om möjligheten fanns. Den här gången utan fansens pengar, har hon sagt i intervjuer.

- Det var en av de enklaste inspelningar jag har varit med om. Vi försökte att få till den i sju år, men när vi väl hittade ett sätt så kom alla tillbaks utan att tveka. Jag var den första att prata om en uppföljare, innan vi ens hade gjort klart filmen, berättar Bell för Variety.

Det närmaste vi kommer en fortsättning på "Veronica Mars" nu är webbserien med Ryan Hansen i huvudrollen. Rob Thomas berättar mer:

- Ryan Hansen spelar en version av sig själv, som kämpar för att få till en "Veronica Mars"-spinoff om hans karaktär, Dick Casablancas. Han samlar ihop vänner som ska hjälpa honom att skriva och spela in piloten. Det blir väldigt självmedvetet, och närmare "Party Down" i tonen än "Veronica Mars".

I fredags hade "Veronica Mars" premiär på film2home.se, där du kan se filmen för 9 kr under hela helgen.

Vill du se en uppföljare på "Veronica Mars"? Vad tyckte du om filmen? Kommentera nedan.

| 15 mars 2014 17:01 |