Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 september 2015 | 18:00

Filmerna vi ser fram emot på Venedigs filmfestival

MovieZine kommer vara på plats för att kolla in storfilmerna och följa kampen om det prestigefulla Guldlejonet.
Snart anordnas filmfestivalen i Venedig för 72:a gången i ordningen, och MovieZine kommer vara på plats. En liten smygöppning av festivalen sker redan ikväll, men officiellt öppnar festivalen imorgon och under de kommande tio dagarna, från den 2:a till den 12:e september, kommer vi få ta del av några av de hetaste nya filmerna samt följa kampen om det prestigfulla priset "Guldlejonet". Förra året vann Roy Andersson för "En duva satt på en gren", om ni minns, och det var första gången en svensk fått äran att ta hem det. "Gravity"-regissören Alfonso Cuarón har blivit utnämnd till jurypresident.

"Everest", med Josh Brolin, Jake Gyllenhaal och Keira Knightley i rollistan, kommer vara festivalens öppningsfilm och vi kommer såklart vara på plats för att recensera. Utöver bergsklättrar-dramat visas bland annat "Black Mass" med Johnny Depp och "The Danish Girl" med Eddie Redmayne och Alicia Vikander under festivalen, och recensioner på dem kommer i dagarna.


Bild från "Everest".

Svenske Daniel Alfredson, bror till Thomas som regisserade "Låt den rätte komma in", deltar som ende svenska regissör med sin film "Go With Me" (utom tävlan) och huvudrollerna i den spelas av Anthony Hopkins och Julia Stiles.
| 1 september 2015 18:00 |