Film

Skribent

MovieZine

2 november 2022 | 13:30

Vem är Namor? Möt skurken i "Black Panther: Wakanda Forever"

"Bara de mest trasiga människor kan bli stora ledare". Tenoch Huerta spelar nye Marvelskurken.
Nästa vecka får vi återvända till den afrikanska nationen Wakanda i "Black Panther: Wakanda Forever". Filmen låter oss även besöka en helt ny värld, dold under vattenytan - Talokan - där mutanten Namor sitter på tronen.
 
Talokan och Wakanda hamnar i en konflikt, och det är då Namor visar sina mindre trevliga sidor. Regissören Ryan Coogler berättar i en nysläppt featurette om att han såg fram emot möjligheten att introducera ett nytt folkslag och deras ledare. Här får vi också höra flera av skådespelarna berätta om filmens centrala konflikt mellan två mäktiga nationer.
 
Namor är en av Marvels allra första serietidningskaraktärer. För mexikanske skådespelaren Tenoch Huerta blev rollen en möjlighet att utforska en personlig koppling till mesoamerikansk kultur:
 
- Namor älskar sitt folk, och han kommer att skydda dem. Som ledare måste man tjäna sitt land. Talokan har en speciell betydelse för mig som mexikan. Äntligen kunde jag representera min kultur med värdighet och respekt, säger Huerta i klippet nedan.
 
 
"Black Panther: Wakanda Forever" får svensk biopremiär 9 november.
| 2 november 2022 13:30 |