Spel

Skribent

Lina Svensson

28 april 2019 | 15:00

Veckans största spelnyheter! (22-28 april)

Söndag! Dags att lista veckans största spelnyheter.
Så var det dags att sammanfatta vad som har hänt i spelvärlden den senaste veckan. Några av dessa nyheter har du kanske redan snappat upp på annat håll, men för dig som har haft fullt upp med annat kommer nu en sammanfattning av de största spelrelaterade nyheterna under veckan som gått. 
 

Nintendo har plockat bort konsolen Wii U från den amerikanska hemsidan  

 
Nintendos konsol Wii U blev minst sagt en flopp. Cirka 12,6 miljoner sålda enheter i jämförelse mot den första Wii-konsolen som såldes i nästan 100 miljoner exemplar talar för sig själv. Försäljningssiffrorna var kort och gott, pinsamt låga. Och nu har alltså Nintendo valt att plocka bort denna konsol från den amerikanska hemsidan. Än så länge går denna konsol fortfarande att köpa i Europa, men troligtvis kommer den att försvinna även här inom kort. 
 
Large 1c9fa392a3a50c9996745e259128f037 wiiubasic 1455554 650x
 

Rykte: Den nya Xbox-konsolen kommer att bli mycket kraftfullare än Playstation 5  

 
Under förra veckan fick vi äntligen ta del av nya detaljer kring Playstation 5. Detaljerna var visserligen få, men det lilla vi fick veta bekräftar att Sony satsar stort och kommer att leverera ett riktigt kraftpaket till konsol. Bland annat fick vi bekräftat att Playstation 5 kommer att ha en SSD-hårddisk som ska kunna kapa laddningstider rejält. Efter att Sony hade släppt ny information kring sin kommande konsol, dröjde det inte länge förrän blickarna istället riktades mot Microsoft. Kommer den framtida Xbox-konsolen ens att ha en chans mot Playstation 5? 
 
Svaret på den frågan verkar bli ett ja. För enligt en insider från Microsoft kommer vi att få se någonting storslaget, och någonting som är betydligt kraftfullare i jämförelse mot deras största konkurrent. Denna insider från Microsoft ska även ha skickat ut mer information till ett fåtal utvalda för att bevisa att han talar sanning. Något som har hävdas på forumet Resetera. Än så länge är detta bara rykten och det kommer nog att dröja en tid innan vi får ta del av fler detaljer från Microsoft kring deras kommande konsol.
 
1c9fa392a3a50c9996745e259128f037 playstation 5
Sony kommer att leverera ett riktigt kraftpaket till konsol. Tror ni att Microsoft kommer att ha en chans att överglänsa Plystation 5?  
 

Nya EU-skatter kan innebära höjda priser på alla spelkonsoler  

 
EU har offentliggjort en ny lista över varor som kan komma att få höjd tullavgift inom en tid. En av varorna som står med på listan är tyvärr tv-spelskonsoler. Anledningen bakom detta tros vara en liten protest mot de nya handelsregler som införts i USA. Regler som kommer att försvåra för utländska företag att sälja sina produkter i USA. Nu är det flera länder som väljer att svara med samma mynt och alltså inför höjda tullavgifter på amerikanska varor. Även EU väljer att hoppa på detta tåg. Och eftersom majoriteten av konsolerna som européer spelar på kommer från USA, kan detta komma att påverka konsolpriset i framtiden.   
 
 

"Luigi's Mansion 3" släpps till Nintendo Switch senare i år  

 
Listan över kommande spel till Nintendo Switch fylls på med ännu flera efterlängtade titlar. Nintendo har nu bekräftat att spelet "Luigi's Mansion 3" kommer att släppas till Switch redan senare i år. Förutom dessa titlar kommer vi inom kort även att kunna spela spel som  "Animal Crossing" “Super Mario Maker 2” och “Pokémon Sword/Shield" plus mycket, mycket mer på våra Nintendo Switch-konsoler. 
 
 
Vilket spel ser du mest fram emot till Nintendo Switch?
| 28 april 2019 15:00 |