Spel

Skribent

Jerry Fogselius

26 maj 2019 | 13:00

Veckans 5 största spelnyheter! (20 - 26 maj)

Söndag! Dags att summera veckans hetaste nyheter från spelvärlden.
Försäljningssuccé för "God of War", efterlängtad återkomst för "Grid" och "The Sims 4" är just nu gratis på EA Origins. Chanserna är förstås goda att du redan har läst nedanstående rubriker tidigare, men för dig som inte har hängt med i spelvärlden den senaste veckan kommer här en snabb sammanfattning av de största spelnyheterna.
 
3fd31a3af92e3a91874f6b2e7e848416 the 20sims 204
 

"The Sims 4" är gratis via EA Origin

 
Gratis är gott och om du som jag längtar efter det ännu ej utannonserade "The Sims 5", är det ett strålande tillfälle att lira det senaste spelet i serien så länge. "The Sims 4" är nämligen helt gratis att hämta hem via EA Origin just nu. Fram till tisdag 28 maj kan du utan kostnad klicka hem spelet via Origin-klienten, eller så kan du besöka EAs hemsida för att roffa åt dig ett gratisexemplar av spelet.
 
(Källa: EA
 
3fd31a3af92e3a91874f6b2e7e848416 10 20miljoner 20god 20of 20war
 

"God of War" har sålt över 10 miljoner exemplar

 
Kratos kritikerrosade nystart "God of War" var bättre än vad jag någonsin hade kunnat drömma om. Jag vågar rentav påstå att det är det bästa spelet i serien hittills, tack vare den mer nyanserade Kratos och hans grymma sidekick-son Atreus. Tydligen gillar många andra också den senaste "God of War"-delen, då spelet har blivit en riktig braksuccé. I veckan kom beskedet att "God of War" har sålt i över tio miljoner exemplar.
 
(Källa: IGN)
 
 

Teaser och släppdatum för skräckspelet "Man of Medan"

 
"Until Dawn" var en PS4-exklusiv slasherhyllning med bra skådespeleri och läskig atmosfär, vilket gör mig taggad på Supermassive Games kommande skräckspel "Man of Medan". Denna gång äger händelserna rum på ett spökskepp i Stilla havet och spelaren kommer få göra olika val för att försöka överleva – precis som i "Until Dawn". I veckan kom besked att spelet lanseras 30 augusti till PS4, Xbox One och PC.
 
(Källa: Thedarkpictures)
 
 

Racingspelet "Grid" får reboot i höst

 
Codemasters "Grid" är ett av få racingspel jag faktiskt älskat, eftersom det bjöd på fartfylld arkadracing istället för dötrist simulation. Det lät oss också krocka sönder bilar på ett minst sagt tillfredsställande sätt, vilket var mycket roligare än att försöka köra så fläckfritt som möjligt. Nu har det äntligen blivit dags att reboota denna racingserie och det gör Codemasters med "Grid" (istället för "Grid 4", som det egentligen borde heta). Av den första trailern att döma, ser nya "Grid" precis lika krockvänligt och fartfyllt ut som sist. Spelet släpps den 13 september till PS4, Xbox One och PC.
 
(Källa: Codemasters)
 
3fd31a3af92e3a91874f6b2e7e848416 kotor
 

Rykte: "Star Wars: Knights of the Old Republic" blir filmtrilogi

 
BioWares hyllade rollspel "Star Wars: Knights of the Old Republic" är en av de "Star Wars"-spel som blivit mest hyllat genom tiderna, vilket har gjort att många fans suktat länge efter "Star Wars: Knights of the Old Republic 3". Något nytt spel verkar det emellertid inte bli, men däremot ryktas en filmtrilogi vara i görningen som baseras på just "Star Wars: Knights of the Old Republic". Det första manuset skrivs enligt Buzzfeeds källor av ingen mindre än Laeta Kalogridis, som tidigare skrivit både "Shutter Island" och "Terminator Genisys". Förhoppningsvis blir hennes "Knights of the Old Republic"-manus bättre än senaste "Terminator"-rullen.
 
(Källa: Buzzfeed)
| 26 maj 2019 13:00 |