Spel

Skribent

Jerry Fogselius

19 maj 2019 | 17:00

Veckans 5 största spelnyheter! (13 - 19 maj)

Söndag! Dags att summera veckans hetaste nyheter från spelvärlden.
Rockstarspel säljer som smör, Sony och Microsoft inleder ett oväntat samarbete och "Super Mario Maker 2" visas upp. Chanserna är förstås goda att du redan har läst nedanstående rubriker tidigare, men för dig som inte har hängt med i spelvärlden den senaste veckan kommer här en snabb sammanfattning av de största spelnyheterna.
 
 

Nintendo visar upp "Super Mario Maker 2" i en kvartlång presentation

 
Den 28 juni släpps "Super Mario Maker 2" och då kommer du kunna skapa "Super Mario"-banor med din Switch. Nyheterna från Wii U-föregångaren är många, men den allra största är att det nu finns ett storyläge där du måste hjälpa till att återuppbygga prinsessan Peachs slott. Storyn ska ha över 100 banor och dessa kommer att fungera som en bra startpunkt, ifall du behöver inspiration till det egna banskapandet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Sony och Microsoft utforskar nya molnmöjligheter tillsammans

 
I veckan kom det oväntade beskedet att Sony och Microsoft kommer inleda ett samarbete ihop, med fokus på framtidens molnbaserade tjänster. I promemorian, som både Sonys VD Kenichiro Yoshida och Microsoft VD Satya Nadella skrev på, framgår det att Microsofts Azure-plattform kommer hjälpa både Sony och Microsoft i deras strävan efter molnbaserad underhållning. De två ärkerivalerna kommer alltså slå sina kloka huvuden ihop för att gå framtidens streamingspelande till mötes, men tiden får utvisa om molnet är något som världens alla spelare vill ha.
 
(Källa: Microsoft)
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Rockstar har sålt hutlöst många exemplar av "GTA V"

 
Under Rockstars senaste snack med investerare, skröt de om att försäljningen av "GTA V" nu är uppe i sanslösa 110 miljoner exemplar. Deras smarta strategi att dela upp lanseringen av spelet till de olika konsolgenerationerna och PC, har gjort att många spelare (även jag själv) har köpt spelet flera gånger. Rockstar meddelar också att fjolårets westernepos "Red Dead Redemption 2" har skeppats i 24 miljoner exemplar, men hur många som faktiskt har sålts till oss spelare framgår däremot inte. Spelet lär förstås få en extra säljboost när det väl släpps till PC, vilket dock inte lär ske förrän försäljningen av konsolversionen har svalnat.
 
(Källa: VG24/7)
 
 

Quantic Dreams tidigare Playstation-exklusiviteter kommer snart till PC

 
Spelstudion Quantic Dream har släppt sina tre senaste spel exklusivt till Sonys konsoler, men nu kommer titlarna "Heavy Rain", "Beyond: Two Souls" och "Detroit: Become Human" att lanseras även till PC. Titlarna kommer finnas tillgängliga via Epic Games Store och först ut är thrillern "Heavy Rain" som släpps 24 juni, följt av "Beyond: Two Souls" den 22 juli. Fjolårets filmiska sci-fi-drama "Detroit: Become Human" är sist ut och kommer att lanseras någon gång i höst, men ett exakt datum finns inte ännu.
 
(Källa:  Destructoid)
 
 

Ladda ner snowboardspelet "Steep" helt gratis från Uplay

 
Ubisoft skänker just nu bort "Steep" till PC via Uplay, för att... tja, varför inte? Fram till 21 maj är det alldeles gratis att tanka hem "Steep" och spelet kommer sedan att finnas kvar i ditt Uplay-bibliotek för alltid. Se till att klicka hem detta snowboardlir innan tisdag om du är sugen på vintersport mitt i den rådande vårvärmen!
| 19 maj 2019 17:00 |