Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2021 | 17:30

Våra 3 största frågor om "Spider-Man: No Way Home" - äntligen besvarade!

Spoilervarning! Vilka skurkar dyker upp i filmen? Får vi se några andra "oväntade" skådisar? Och vad kan vi vänta oss i eftertexterna?
Den har kallats för vinterns, om inte årets, mest efterlängtade premiär. "Spider-Man: No Way Home" är den tredje filmen om Peter Parkers äventyr i Marvels universum, och det är ingen hemlighet att den bjuder in karaktärer från tidigare Spider-Man-franchiser.

Men vilka skurkar får vi egentligen se? Och stämmer det ihärdiga ryktet om att Andrew Garfield och Tobey Maguire medverkar?

Nu har "Spider-Man: No Way Home" äntligen gått upp på svenska biografer, de allra första publikvisningarna är nu avklarade, så nedanstående är inte längre några hemligheter. Men vi vill ändå be dig som vågade titta in här - låt andra upptäcka överraskningarna för sig själva. Sprid inga spoilers till folk som inte har bett om det!
 
Och läs vidare på egen risk.

Spoilervarning från och med nu...
 

1. Vilka skurkar får vi se "Spider-Man: No Way Home"?

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Trailers har redan avslöjat detta: ett gäng elaksinnade typer från tidigare "Spider-Man"-filmer tar sig genom Multiverse och in i "vår" Peter Parkers värld.

Totalt rör det sig om fem skurkar: Dr. Octopus, Green Goblin, Electro, Lizard och Sandman. De största rollerna tillhör Alfred Molina (från "Spider-Man 2", 2004), Willem Dafoe ("Spider-Man", 2002) och Jamie Foxx ("The Amazing Spider-Man 2", 2014). Sandman och Lizard är för det mesta datoranimerade, men skådespelarna Thomas Haden Church och Rhys Ifans får också sina fifteen seconds of fame.
 

2. Är Andrew Garfield och Tobey Maguire med i "Spider-Man: No Way Home"?

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det här kan vara Marvel Studios och Hollywoods sämst bevarade hemlighet på länge. Rykten om ett möte mellan tre generationers spindelmän - Tobey Maguire, Andrew Garfield och Tom Holland - har cirkulerat länge och ökat på fansens pepp rejält. Men fick de verkligen till det?

Nu när filmen är ute vet vi svaret: JA!

Både Andrew Garfield och Tobey Maguire dyker upp för att hjälpa Tom Holland bekämpa ett gäng bekanta skurkar. Trions gemensamma scener är några av filmens skönaste höjdpunkter och fick publiken på premiärvisningen jag närvarade på att jubla och skratta vid flera tillfällen. Det är ju extra fint om man växt upp med gamla "Spider-Man"-filmer och minns några av de dramatiska ögonblicken som det refereras till i "No Way Home".
 

3. Har "Spider-Man: No Way Home" någon bonusscen?

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Ingen större överraskning här, väl? Marvels filmer har gjort det till ett måste att sitta kvar under hela eftertexterna, för att inte missa någon extra kul bonusscen.

I "Spider-Man: No Way Home" finns två saker värda att vänta på. Mitt i eftertexterna kommer en kul liten scen (en slags payoff på en händelse i "Venom: Let There Be Carnage"). Och alldeles i slutet bjuds fansen på något riktigt häftigt, som vi inte vill avslöja här. Så häng kvar i biosalongen!
 
"Spider-Man: No Way Home" går nu på bio.
| 15 december 2021 17:30 |