Film

Skribent

MovieZine

27 november 2021 | 19:00

Var finns Spider-Man-filmerna att streama?

Dags att se om de tidigare filmerna med Tobey Maguire, Andrew Garfield och Tom Holland? Vi hjälper dig att hitta dem i streamingdjungeln.
Den nya "Spider-Man"-filmen lovar en nostalgisk kavalkad av gamla hjältar och skurkar sida vid sida med Tom Hollands version av Peter Parker. Sony sparkar upp dörren till Multiverse och bjuder Spidey-fans på en hel del referenser till tidigare filmer.

I väntan på "Spider-Man: No Way Home" som släpps i mitten av december kan det därför vara dags att se om några av spindelpojkens tidigare äventyr. Men var finns de att hitta i nätet av streamingtjänster? Av tokiga anledningar (läs: rättighetsskäl) finns de inte alla samlade på ett ställe, utan lite utspridda.

Här kan du streama alla Spider-Man-filmer:
 
 
"Spider-Man" (2002)
Serietidningshjältens första stora bioäventyr med Tobey Maguire i dräkten och Sam Raimi bakom kameran räknas bland filmerna som startade den moderna superhjältetrenden.
Se den på Netflix, Viaplay eller Amazon Prime Video.

"Spider-Man 2" (2004)
Uppföljaren som ställde Peter Parker mot Dr. Octopus, hans mentor som blivit ond, är en av de bästa superhjältefilmerna som gjorts. Fina scener med Kirsten Dunst som flickvännen Mary Jane.
Se den på Viaplay och Amazon Prime Video.

"Spider-Man 3" (2007)
Den tredje och sista filmen för Raimi och Maguire hade Venom som en av skurkarna. Idag är den något hånad för scenerna med emo-Peter Parker, numera en klassisk meme.
Se den på Netflix
 
 
"The Amazing Spider-Man" (2012)
Andrew Garfield tog över rollen som Peter Parker, och Emma Stone fick spela kärleken Gwen Stacy i en lyckad reboot av regissören Marc Webb. 
Se den på Netflix

"The Amazing Spider-Man 2" (2014)
Med Jamie Foxx i rollen som skurken Electro och dramatiska scener för Gwen Stacy hoppades Sony på en större biosuccé. Tvåan blev absolut ingen flopp, men gick sämre än föregångaren - och där dog den filmserien. För tillfället, iallafall.
Se den på Netflix
 
 
"Spider-Man: Homecoming" (2017)
Så var det dags att hämta hem Spider-Man till Marvels filmuniversum och låta honom leka med The Avengers. Tom Holland hade gjort succé i "Captain America: Civil War" och det blev också en underhållande solofilm. 
Se den på Viaplay

"Spider-Man: Far From Home" (2019)
Den första Spider-Man-filmen att nå intäkter över en miljard dollar på bio tog Peter Parker, MJ och resten av klassen på en Europasemester.
Se den på Amazon Prime Video

Och inte att förglömma: animerade "Spider-Man: Into the Spider-Verse" från 2018 finns just nu enbart att hyra. Den som tycker det känns enklare kan såklart även hyra alla ovanstående titlar på tjänster som SF Anytime, Blockbuster och Viaplay Store.
 
 
"Spider-Man: No Way Home" släpps på bio den 15 december. Vilka av de tidigare filmerna är era favoriter?
| 27 november 2021 19:00 |