Film

Skribent

MovieZine

4 september 2021 | 17:00

Nu finns hela ”Matrix”-trilogin att streama på C More

I väntan på årets julklapp till sci-fi-fans, ”The Matrix Resurrections”, kan ett filmmaraton med Matrix-trilogin vara på sin plats.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
”Matrix”-filmerna har fram tills nyligen legat ute på Netflix, men i månadsskiftet bytte de streamingtjänst. Nu hittar du samtliga tre rullarna på C More.

Den dystopiska trilogin började med ”Matrix” (1999), en film lika spektakulärt snygg som den är tankekittlande. I grunden handlar det om frågan: tänk om vår värld inte är verklig? Tänk om vi lever i en datorsimulering? Det är den insikten som Thomas Anderson aka Neo (Keanu Reeves) vaknar till när mystiske Morpheus erbjuder ett ögonöppnande piller.

Filmen blev en massiv biosuccé och knep 4 Oscars. Regissörerna spillde ingen tid utan började arbetet med sin ambitiösa plan - ”Matrix” skulle bli en hel trilogi. Uppföljarna ”Matrix Reloaded” och ”Matrix Revolutions” filmades samtidigt, och släpptes med bara några månaders mellanrum år 2003.
 
 
I de två följande filmerna fördjupas Matrix-mytologin samtidigt som Neo, Trinity och Morpheus rustar för maskinernas ofrånkomliga attack på staden Zion - där de sista överlevande människorna har sin fristad.

De massiva satsningen på 300 miljoner dollar lönade sig. Tillsammans spelade ”Matrix Reloaded” och ”Matrix Revolutions” in över 1,1 miljarder dollar. Kritiker som publik lät sig förföras av storslagna stridsscener och visuellt häftig action, även om det filosofiska mellansnacket kan anses onödigt förvirrande. Alla effekterna har inte åldrats väl, men Matrix-trilogin - och speciellt den första filmen - är och förblir ett stycke filmhistoria.

Passa på att se om dem inför Lana Wachowskis återkomst med ”The Matrix Resurrections” den 22 december. Prova på C More gratis i två veckor här...

Håller Matrix-filmerna än idag? Kolla in trilogin på C More och berätta nedan vad du tycker.
| 4 september 2021 17:00 |