Film

Skribent

Thomas Linnaeus

31 augusti 2023 | 20:00

“Vänner”-regissören avslöjar vilken skådis som var svårast att jobba med

Men det var inte någon av huvudpersonerna som regissören James Burrows hade svårast för.
TV-regissören James Burrows, som var med och jobbade på “Vänner” sedan starten 1994, har precis släppt en memoar. I boken “Directed by James Burrows”, avslöjar han vem av skådisarna från serien som var svårast att jobba med, skriver NME.
 
Tyvärr är det inte någon av huvudpersonerna - vilket hade varit smaskigt, utan Burrows pekar istället ut Helen Baxendale, som spelade Ross engelska fru Emily i serien. Burros nämner avsnittet “The One with All the Rugby”, där Ross ska lära sig spela rugby för att imponera på Emily, som exempel:
 
”Hon var trevlig men inte särskilt rolig. David Schwimmer (Ross) hade ingen att bolla med. Det var som att klappa med bara en hand. I alla typer av romantisk komedi är själva underhållningen lika viktigt som kemin.”
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Helen Baxendale som Emily till vänster, tillsammans med David Schwimmer som Ross till höger.
 
Hårda ord mot Helen Baxendale, som ändå var med och spelade i några riktigt minnesvärda avsnitt. Emily är Ross andra fru, och under bröllopet råkar Ross nämna Rachels namn istället för Emilys - vilket slutar i ytterligare en skilsmässa för den stackars dinosaurieforskaren.
 
Vem tycker du hade bästa gästrollen i “Vänner”?
| 31 augusti 2023 20:00 |