Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 maj 2021 | 20:00

Vad kan vi egentligen förvänta oss av "Vänner"-återföreningen?

Efter 26 år så är "Vänner" fortfarande en av världens mest populära tv-serier, så vad kan vi egentligen förvänta oss av den efterlängtade återföreningen?
Nu börjar det äntligen närma sig den efterlängtade premiären av "Friends: The Reunion" på HBO Max i USA. Återföreningen består av ett nyinspelat specialavsnitt där de sex vännerna; Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) och David Schwimmer (Ross), återförenas framför kameran.
 
Uppdatering 21/5: Nu är det klart att återföreningen släpps även här i Sverige den 27 maj, hos HBO Nordic. 
 
I höst har det gått 27 år sedan premiären av "Vänner" och 17 år sedan finalavsnittet sändes. Men tack vare att samtliga säsonger under flera års tid låg på Netflix (och nu har flyttat över till HBO), så har streamingmöjligheterna gjort det möjligt för nya fans att falla för serien år efter år... vilket har fått många att hoppas på en fortsättning av den populära tv-serien.
 

Är "Vänner"-återföreningen en fortsättning av tv-serien?

 
Large 7eb9639ec3c329f870184308fd342ac0 friends
 
Nej, återföreningen är inte en fortsättning på serien där skådespelarna återvänder till sina roller. Både seriens skapare och de flesta av skådespelarna har hela tiden stått fast vid att "Vänner" inte kommer att få någon fortsättning. Om vi nu inte räknar den högst officiella spinoffserien "Joey", som faktiskt gav oss två säsonger (46 avsnitt) där Matt LeBlanc tog Joey Tribbiani till Los Angeles.
 
Återföreningen kommer däremot att låta oss resa tillbaka till samma miljöer tillsammans med skådespelarna. Vi kommer nämligen få se våra vänner återvända till Monicas gamla lägenhet, där vi dels får se hur gänget återupplever sina egna interna minnen från inspelningarna. Men även kör en ny upplaga av trivia-tävlingen från avsnittet "The One with the Embryos" (från den fjärde säsongen).
 

Många känslor - och ännu fler gäster

 
Large 7eb9639ec3c329f870184308fd342ac0 friends2
 
Utöver besöket i den gamla lägenheten som säkerligen lär bjuda på en hel del nostalgi för både fans och skådespelarna själva, så kommer det även att bjudas på en manusläsning från ett annat avsnitt samt en längre intervju ledd av James Corden. Under den här delen kommer dessutom en massa gamla gästskådespelare hälsa på, men även ett gäng andra kändisar - som är där av mer okända anledningar.
 
Här är hela listan av avsnittets gäster: David Beckham, Justin Bieber, BTS, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Elliott Gould, Kit Harington, Larry Hankin, Mindy Kaling, Thomas Lennon, Christina Pickles, Tom Selleck, James Michael Tyler, Maggie Wheeler, Reese Witherspoon och Malala Yousafzai.
 
Tyvärr kommer "Vänner"-återföreningen bara att landa på ungefär knappt två timmar (1 h och 43 min) i längd, så förhoppningsvis blir användandet av de många gästerna inte en allt för stor del av återföreningen... men baserat på trailern, så verkar man faktiskt ha fått till något som alla "Vänner"-fans lär kunna uppskatta!
 
 
"Friends: The Reunion" släpps den 27 maj på HBO Nordic. Specialavsnittet har regisserats av Ben Winston, med seriens gamla skapare Marta Kauffman och David Crane ombord som producenter.
 
Medan du väntar på att återföreningen släpps här i Sverige, så kan du redan nu passa på att utmana dig själv och dina "Vänner"-tokiga vänner med vårt kluriga "Vänner"-quiz!
 
 
Kommer du att ge "Vänner"-återföreningen en chans när den släpps i Sverige? Kommentera gärna nedan!
| 19 maj 2021 20:00 |