Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 juni 2014 | 09:10

Vad som väntar i finalsäsongen av "True Blood"

Början till slutet sätter igång i natt i USA, i HBO Nordic i morgon. Här är en behändig guide till var Sookie & c:o står nu.
Spoilervarning för den som inte är ikapp med de sex visade säsongerna av "True Blood"! Läs inte heller om du inte vill få en del insiderinformation om vad som komma skall.

TVGuide har satt ihop en lista över var de olika huvudkaraktärerna lämnades senast det begav sig och har en del skvaller om vad som nu väntar. För hela listan gå hit »

Sookie Stackhouse (Anna Paquin)

Var var vi? Efter att Sookie räddades från fe-vampyrshybriden Warlow hann sex månader gå och Sookie är nu ihop med Alcide (Joe Manganiello).

 Vad händer nu?  De är fortfarande ett par men när Sookie tar sig för att dölja delar av sitt liv för Alcide börjar det knaka i fogarna. Tydligen handlar det om en man, kanske till coh med någon av hennes tidigare flammor?

Bill Compton (Stephen Moyer)

Var var vi? "Billiths" magiska vampyrkrafter försvann och han blev istället en bästsäljande författare tack vare sin bok om guvernör Burrells Hep-V-skapelse.

Vad händer nu? Konflikten med Hep-V-vampyrerna tvingar Bill att ge sig i lag med ännu en opålitlig människa. Vi kan också förvänta oss ytterligare tillbakablickar i hans pre-vampyr-förflutna.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Eric Northman (Alexander Skarsgård)

Var var vi? Eric befriade Pam (Kristin Bauer van Straten) från sin makt men satte också en ny vampyr till världen i Willa (Amelia Rose Blaire). När Warlow dog försvann  även förmågan att röra sig fritt i solen, vilket kom mycket olämpligt för Eric som solade naken i Åre (!). 

Vad händer nu? Eric saknas men han sitter på en jättehemlighet. Dessutom ska han och ett annat välkänt ansikte vuxenkramas så det... eh, stänker om det. 

Sam Merlotte (Sam Trammell)

Var var vi? Efter att ha gjort sin aktivistflickvän Nicole (Jurnee Smollett-Bell) med barn överlät Sam sin krog till Arlene (Carrie Preston) och valdes sedan till borgmästare i Bon Temps. 

Vad händer nu? Han får mycket att tag i med Hep-V-vampyrerna på tröskeln och invånarna förväntar sig att han ska lösa problemen. Han dras mellan sin plikt som borgmästare och ansvaret för sin flickvän. Dessutom verkar det som om någon upptäckt hans hamnbytarförmåga.

Jason Stackhouse (Ryan Kwanten)

Var var vi? Jason hjälpte till att döda Warlow och fick på köpet en ny flickvän i vampyren Violet (Karolina Wydra), som han mötte i guvernörens vampyrläger. Problemet är att hon är vansinnigt svartsjuk och låter honom inte få komma till i sovrummet. 

Vad händer nu? Stackars Jasons sexuella frustration når kokpunkten, men han får lite distraktion i jobbet som polis. Vi kommer också få se honom visa upp en överraskande färdighet som kommer väl till pass i en viktig utredning. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Jessica Hamby (Deborah Ann Woll)

Var var vi? Efter att ha dödat tre av Andy Bellefleurs (Chris Bauer) fe-döttrar svor Jessica - i ett försök till gottgörelse - att skydda den överlevande fjärde, Adilyn (Bailey Noble), från de härjande Hep-V-vampyrerna.  Hon fick också ihop det med vampyren James (Nathan Parsons).

Vad händer nu? Jessica har fortfarande enorma skuldkänslor och är orubblig i sitt beslut att göra allt som går för att sona för morden och få Andy och Adilyn att förlåta henne.

Tara Thornton (Rutina Wesley)

Var var vi? Efter att ha befriats från vampyrlägret, som hon tog sig in i tillsammans med Eric för att rädda sin "skapare" Pam - försonades Tara med sin mamma Lettie Mae (Adina Porter) för att kunna finnas där och skydda henne.

Vad händer nu? Den största frågan är om Tara verkligen kan förlåta sin mor och om de kan bearbeta alla problem de haft. 

Finalsäsongen av "True Blood" ser du alltså i HBO Nordic på måndagar, med start i morgon.

Ser du fram emot sista säsongen? Är det rätt att lägga ned nu? Kommentera nedan!
| 22 juni 2014 09:10 |