Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 februari 2024 | 17:30

Vad handlar "Deadpool & Wolverine" om? Detaljerna i trailern ger oss ledtrådar

Den första trailern till Deadpools tredje långfilm är här och ger en tydligare bild av vad den kommer handla om. Men vad är det Marvel inte berättar?!
Den första trailern till "Deadpool & Wolverine" (alias "Deadpool 3") släpptes i natt svensk tid, under årets stora amerikanska sporthändelse Super Bowl.  
 
I trailern ser vi Wade Wilson (Ryan Reynolds) bli kidnappad av TVA, tidslinjeväktarna som introducerades i tv-serien "Loki". Han rekryteras för att genomföra ett uppdrag som ska göra honom till hjälte. Exakt vad för uppdrag? Vilka tidslinjer Deadpool kommer besöka? Ah, den informationen får vi klara oss utan.
 
Fast det betyder inte att vi lämnas utan ledtrådar, tvärtom. Ledtrådar eller möjligtvis påskägg som bara är där för skojs skull. Det får framtiden utvisa.
 
Som uppmärksammats av bland andra Total Film finns är till exempel scenen i skogen misstänkt lik den skog som Avengers attackerar i inledningen till "Age of Ultron". Det rimmar rätt bra ihop med att TVA visar klipp ur tidigare MCU-filmer för Deadpool. 
 
Vi ser också glimtar av vad som verkar vara en kraschad S.H.I.E.L.D. helicarrier och en av de stora bestarna som Chituari-folket använder sig av när de invanderar New York i första "Avengers".
 
Men är det bara MCU? Antagligen inte. I en scen dyker Aaron Stanford upp, som spelade Pyro i de tre första "X-Men"-filmerna, och vi får även se resterna av en stor och förstörd FOX-logga. Metaskämten verkar med andra ord inte begränas till dissar mot Disney.
 
Utöver det får vi även se en man i vit kavaj bakifrån. Han spelar kort på vad som liknar ett casino, och har en frisor som är misstänkt lik Wolverines (en återvändande Hugh Jackman). Vilket antyder att det handlar om ett av Logans alter-egon, Patch, som varit känd för att hänga runt i Madripoor (den fiktiva ön som gjorde sin MCU-debut i "Falcon and the Winter Soldier").
 
Så hur tolkar vi allt det här? Som sagt, en del kanske bara är påskägg (jag tvivlar till exempel på att Doctor Dooms ansikte på omslaget till femte numret av den verkliga serietidningen "Secret Wars" innebär att han skurken kommer dyka upp), men det indikerar onekligen att Deadpool (och Wolverine) kommer hoppa runt bland olika cinematiska universum (MCU, FOX och kanske tecknade motsvarigheter) och...
 
... ja, ställa till med såväl besvär som hjältedåd i ett gäng filmer vi redan sett och älskat.
 
"Deadpool & Wolverine" har biopremiär den 24 juli. Tills dess kan vi underhålla oss med att hårdplugga denna och kommande trailers, och se hur många teorier som slår in.
 
 
Hur många ledtrådar och/eller påskägg hittar du i trailern till "Deadpool & Wolverine"?
 
| 12 februari 2024 17:30 |