Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 juni 2015 | 20:00

Vad händer med femte "Indiana Jones"?

Dåliga nyheter för alla fans av piskor och hattar och smältande ansikten, eller?
Ryktesfabriken snurrar som aldrig förr, och jag kan börja med att varna för att det här kanske är något av en icke-nyhet, men jag tycker ändå att det är intressant. Producenten Frank Marshall, tillika Lucasfilms VD Kathleen Kennedys make, uttalade sig i en intervju med Slashfilm och sa då att "inga diskussioner har förts angående Indy 5". 

Så långt allt glasklart alltså. Vad som gör det hela en aning mindre klart är att respekterade Ain't It Cool  nu rapporterar att en trovärdig källa delat med sig av en liten bit information till dem, nämligen när en femte Indiana Jones-film ska komma. Enligt dem ska en femte uppföljare släppas fjärde kvartalet år 2018.

Det har tidigare ryktats att Chris Pratt är aktuell för rollen som den pisksnärtande hjälten, även om skådespelaren själv förnekat det hela. Vad som ger ryktena åtminstone en gnutta trovärdighet är att "Jurassic World" blivit en sådan extrem succé och att den samtidigt visat Pratts duglighet som publikmagnet. Det är alltså inte helt omöjligt att dessa nya planer kommit till den senaste veckan.

Tolkar jag kanske in för mycket i det här? Mycket möjligt, men jag hoppas hur som helst på att snart få se mer av den mest äventyrslystna arkeologen i världen. Förhoppningsvis utan lian-svingande kompanjon, den här gången...
| 19 juni 2015 20:00 |