Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2019 | 13:00

Vad hände med Katherine Langford i "Avengers: Endgame"?

Nu vet vi varför skådespelerskan från "Tretton skäl varför" blev bortklippt - och vem hon spelade.
I slutet av förra året kom nyheten om att Katherine Langford hade fått en roll i den fjärde "Avengers"-filmen. Hon skulle spela en hemlig karaktär i en redan superhjältespäckad storfilm. Men fansen som letade såg inte till henne i "Avengers: Endgame".

Och här är tretton skäl varför - eller åtminstone ett. Hennes scen passade helt enkelt inte in, och klipptes bort för att behålla tempot och fokuset.

Regissören Joe Russo berättar i en podcast att Langford skulle spela Tony Starks dotter, som kommer till honom i en drömsekvens just efter att han knäppt fingrarna:

- Idén var att skicka Tony till den metafysiska plats dit Thanos kom när han knäppte med sina fingrar. Och där skulle han möta en framtidsversion av sin dotter. Tanken var att dottern skulle förlåta honom på sätt och vis, och ge honom frid att gå. Idén lät bra, men det fanns för många idéer i en redan komplicerad film.

Anthony Russo tillägger att scenen klipptes bort efter att testpubliken blev förvirrade:

- Då insåg vi att vi inte hade någon emotionell koppling till den vuxna versionen av hans dotter. Det resonerade inte som vi hade tänkt.
| 7 maj 2019 13:00 |