Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 oktober 2016 | 12:00

Vad hände med barnskådespelarna från “Det”?

För 26 år sedan besegrade de tv-historiens ondaste clown. Snart ersätts de av nya ungdomar i remaken av “Det”. Men vad hände med originalbarnen?
TV-filmatiseringen av Stephen Kings “Det” är en av de ruggigaste och många av oss 80-talister som växte upp med den får fortfarande kalla kårar när vi minns den läbbiga clownen Pennywise (trots att han förvandlades till en löjlig monsterspindel i finalen).

I första delen av miniserien bekämpades Pennywise av ett modigt, minderårigt gäng underdogs som gick under smeknamnet “The Losers Club”. Alla vi hade vår favorit bland de sympatiska barnen men vad hände med de unga skådespelarna som gav liv åt Kings hjältar?Jonathan Brandis (Bill Denbrough)


Brandis var redan en erfaren barnskådespelare med stora roller i flertal reklamer samt filmer som “Stepfather II” och “Den oändliga historien 2”. Han följde upp “Det” med flera TV-roller, mest nämnvärt Spielberg-producerade “Seaquest DSV”. Med undantag för en biroll i Ang Lees “Ride with the Devil” så uteblev de stora filmerna och Brandis begick självmord 27 år gammal 2003.

Large d5f5b0bf84855a4371d2a3f7d34d28c3 crane 20kopia

Brandon Crane (Ben Hanscomb)


Innan “Det” hade Crane gästspelat i en rad TV-serier, bland annat “Magnum P.I.” och “Huset fullt”. Efter “Det” fick han sin hittills enda stora roll som Fred Savages nya bästis Doug i TV-klassikern “En härlig tid”. Som vuxen har han både gjort hemsidor, byggt upp företag, varit delaktig i ett produktionsbolag och ägnat sig åt musikaler och jazz!Adam Faraizl (Eddie Kaspbrak)


Hade en kort men intensiv karriär som barnskådespelare innan och efter “Det” med mindre roller i filmer som “Robocop 2” och miniserien “Den långa färden”. Enligt källor har han efter det tagit examen i studier kring Stilla Havet och Asien från ett universitet i Kanada och är numera sommelier specialiserad på sake.Seth Green (Richie Tozier)


Skådespelaren i gänget som tveklöst lyckades bäst i Hollywood. Redan erfaren skådespelare sedan debuten som tioåring i “Hotell New Hampshire”, hade innan “Det” medverkat i bland annat “Radio Days”, “Can’t Buy Me Love” och “Två systrar för mycket”. Idag har har över 160 roller på meritlistan, inklusive “Buffy vampyrdödaren”, “Family Guy” och “Austin Powers”-filmerna. Är även en av skaparna bakom animerade TV-serien “Robot Chicken”.Ben Heller (Stanley Uris)


Rollen som judiska pojkscouten Stan är Hellers enda filmroll. Enligt källor har han i vuxen ålder arbetat inom säljbranschen.Emily Perkins (Beverly Marsh)


Gängets enda men desto tuffare tjej var en av unga Perkins första men knappast sista roller. Som tonåring fick hon en av huvudrollerna i varulvsrysaren “Ginger Snaps” samt dess uppföljare och har även medverkat i filmer som “She’s the Man”, “Juno”, “Another Cinderella Story” samt som Crystal i TV-serien “Supernatural”.Marlon Taylor (Mike Hanlon)


Taylor gjorde efter “Det” ett flertal gästinhopp på TV och filmdebuterade 2009 med en av huvudrollerna i hiphop-dramat “Know Thy Enemy”, där han även var musikansvarig. Han är även värd för en radioshowen “Miyayo” i Miami under pseudonymen Messiah The Suppliyah.Stephen Kings "Det" ges ut på Blu-ray imorgon, 17 oktober.
| 16 oktober 2016 12:00 |