Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

23 juli 2015 | 13:00

Vad betyder egentligen slutscenerna i "Ant-Man"?

Marvels senaste "efter eftertexterna"-scener kräver en förklaring. Spoilers om du inte sett "Ant-Man"!
Har du sett "Ant-Man"? Fattade inte du heller riktigt vad slutscenerna betydde? Bra, för här kommer en förklaring! Som sagt, spoiler-varning om du inte sett filmen.

Första scenen visar hur Hank Pym tar med sin dotter Hope van Dyne in i ett hemligt rum där han visar upp en ofärdig superhjälte-kostym. Han säger att den var menad för hans fru Janet  (som för tillfället verkar vara fast i "the Quantum Realm"), och det är alltså en "Wasp"-kostym. Det kan alltså bli så att Evangeline Lilly får en egen "Wasp"-film i framtiden, men troligast i det här läget är att hon inleder sin karriär som superhjälte med ett framträdande i nästa "Avengers"-film. Janet van Dyne, Hopes mamma, var alltså original-Wasp i serietidningarna, men nu verkar det som att Evangeline Lillys karaktär får ta över äran, åtminstone tills situationen med Janet har lösts. Spännande!

Evangeline Lilly fick själv frågan om vad hon tror om hennes film-mammas öde:

- Marvel har inte berättat något för mig, och nu fantiserar jag bara själv här, men jag tror att hon kan vara vid liv och det skulle vara grymt. Jag menar, jag skulle älska att se en historia om hur Hope på något sätt försöker hitta sin mamma, eller träffar henne till och med, och att det skulle vara en fantastisk återförening. Jag tycker att det skulle vara super-coolt, och jag har redan min drömskådis för rollen i huvudet.

Vem var drömskådisen då? Lilly tvekade inte:

- Det måste ju bli Michelle Pfeiffer!

Large 81cd106633577f5852758d6814411469 lillybar640

Andra scenen då? Ja, den är lite krångligare att förstå för den oinsatte tittaren då den bygger på händelser från andra filmer, och då främst "Avengers: Age of Ultron" och "Captain America: Winter Soldier".  Scenen visar att Captain America (Chris Evans) och Falcon (Anthony Mackie) lyckats spåra upp Bucky Barnes (Sebastian Stan), och att Bucky fastnat med armen i någon typ av kontraption. Hela händelsen verkar inte vara känd för de andra i Avengers, och när det förs på tal att ta Iron Man till hjälp så hyssjas det bort. Inte mycket mer än så händer, men precis i slutet säger Falcon att han känner till en kille som kan hjälpa dem, vilket är en återkoppling till hans scen med Ant-Man tidigare i filmen, och alltså ordnar en naturlig ingång för Paul Rudds karaktär i "Captain America: Civil War". 

Så vad är då "the Accord" som det snackas om? Ja, det är inte helt klart än så länge, men spekulationer gör gällande att det kan röra sig om någon typ av registrerings-tvång för personer med superkrafter, och att det skulle kunna vara en anledning till att Cap och Falcon inte kan ta Tony Stark till hjälp...

Det har framgått nu i efterhand att den här sista scenen är ihopklippt av material från "Civil War", och att scenen också kommer att vara med i den filmen, om än i något annorlunda form. Såhär säger "Ant-Man"-regissören Peyton Reed om saken till Entertainment Weekly:

- Den sista scenen ger lite, lite mer information om hur situationen ser ut för Captain America och Falcon, men den är egentligen bara menad att visa att Ant-Man så småningom kommer att sluta upp med de här andra karaktärerna.

Blev det mer lättförståeligt nu? Lite kanske? Hur som helst, vi lär få svar på alla våra frågor först när "Captain America: Civil War" dundrar in på biograferna den 29:e april år 2016. Can't wait.
| 23 juli 2015 13:00 |