Film

Skribent

Robin Andersson

10 juni 2019 | 19:30

Vacker animation och musik i trailern till "Weathering With You"

Makoto Shinkai, regissören till "Your Name" är tillbaka med sitt nästa projekt.
Kan man egentligen kalla sig ett fan av anime om man inte älskar Makoto Shinkai? Regissören ligger bakom flera filmsuccéer, och hans senaste verk, "Your Name" blev hyllad av fans och kritiker världen över. Därför är hajpen stor inför hans kommande film "Weathering With You" som nu har fått en engelskvänlig trailer.
 
Distributören GKIDS har släppt en officiell synopsis om filmen:
 
"På sommaren under hans första år i gymnasiet, rymmer Hokoda från sin ö hem till Tokyo, och hamnar snart i både ekonomiska och personliga problem. Vädret är extra grått och regnigt varje dag, nästan som att det förutspår hans framtid. Han lever som en ensamvarg, men hittar till slut jobb som skribent för en mystisk tidning. En vanlig dag  mitt i stan stöter han på Hina. Den här smarta och starka tjejen har en märklig, men underbar kraft. Hon kan med tankekraft stoppa regnet och göra himmelen blå."
 
 
 
Förutom Shinkai som regissör och manusförfattare, återvänder även bandet RADWIMPS som spelade musiken till "Your Name". I trailern kan ni höra dem spela den vackra temalåten till "Weathering With You".
 
Filmen har premiär 19 juli i Japan, och GKIDS har lovat att en engelskspråkig version ska släppas i början av 2020.
 
Har ni sett "Your Name" och är ni sugna på att se Makoto Shinkais nästa projekt?
| 10 juni 2019 19:30 |