Skribent

Mats Karlsson

12 september 2010 | 00:30

Uwe Boll försvarar "Auschwitz"-trailern

För några dagar sedan släppte Uwe Boll trailern för sin kommande film "Auschwitz" och nu går han till motattack mot den beska kritiken.

Uwe Boll, en av filmvärldens mest bespottade regissörer är inte direkt känd för att sitta och hålla tyst. För några dagar sedan släppte han trailern till sin kommande film "Auschwitz" där han själv medverkar som nazistofficer och många kritiserade trailern ganska hårt. Man har använt ord som vedervärdig och ett tecken på fruktansvärt dåligt filmskapande.

Men Boll har absolut ingen förståelse för kritiken och i en intervju med Viceland säger han följande:

- Det som retar mig till vansinne är om någon annan hade gjort en film som den här skulle den vara en Oscarskandidat. Jag gör den och blir påhoppad av alla. Varför blir jag behandlad som en idiot? Jag är en litteraturdoktor. Jag har studerat ekonomi. Den allmänna uppfattningen om mig är helt fel.

- Femtio procent av alla människor tror inte ens att förintelsen har ägt rum och jag ör en film om det och blir kritiserad för det. Hälften av mitt team var judar. Min bästa vän i Vancouver är jude. Det är helt absurt. De trycker in mig i ett hörn och säger att det är en förolämpning till judarna. Det är rent skitsnack. Det är precis tvärtom, säger Boll.

Boll planerar att få "Auschwitz" klar till november och kommer försöka få den till Berlin Film Festival, men tror inte att den kommer att bli accepterad av festivalen.

Se trailern på YouTube

| 12 september 2010 00:30 |