Spel

Skribent

Vanja Tomin

4 januari 2023 | 19:30

Utvecklaren av "The Last Guardian" kan ha en stor nyhet i år

Skaparen bakom "Shadow of the Colossus" och "The Last Guardian", har antytt att 2023 kan bli ett stort år.
Gendesign, studion som bildades år 2014 av den visionära spelchefen Fumito Ueda, har meddelat att ett stort tillkännagivande kan komma att ske år 2023.
 
I ett Twitter-inlägg som markerade årsskiftet sa Gendesign att 2023 skulle "äntligen bli ett år med mycket att prata om", enligt översättning gjord av VGC.com.
 
Gendesign skapades av Fumito Ueda och kollegor från den tidigare Sony-studion Team Ico för att avsluta utvecklingen av "The Last Guardian", som släpptes 2016 efter en av de längsta utvecklingscyklerna i spelhistorien. Fumito Uedas andra spelprojekt, "Ico" och "Shadow of the Colossus", anses allmänt vara två av de mest inflytelserika spelen i sin tid. 
 
 
 
Det är fortfarande mycket som är oklart och vi vet inte mycket om Gendesigns nästa spel. Ingenting är bekräftat än förutom att vi vet nu att spelet kommer att publiceras av Epic Games. Indiestudion skrev under ett projekt med "Fortnite"-utvecklaren redan 2020, tillsammans med andra anmärkningsvärda studior som Playdead och Remedy.
 
 
Epic Games sa i en video som publicerades mars 2020 att deras förlag skulle erbjuda "de mest utvecklarvänliga villkoren i branschen", så att skaparna kan "fokusera på att göra bra spel". Fumito Ueda sägs ha sagt att anledningen till Epic-affären är för att de nu som indiestudio vill kunna nå ut till fler spelare än vad de kunnat göra tidigare.
 
 
- Det vi gör nu känns inte som ett indiespel. I slutändan siktar vi på något i samma skala som "Ico", "Shadow of the Colossus" och "The Last Guardian". Om utveckling i större skala blir intressant för oss tror jag att vi kommer att utöka vårt system avsevärt och ta det till ett storskaligt utvecklingsteam för att göra det till ett stort spel. Det här kommer att bli en helt ny titel, inte en uppföljare, säger Fumito Ueda.
 
Gendesign har antytt med möjliga bilder från sina nästa spel via sitt nyårsmeddelande helt tillbaka till 2018. Med tanke på att "The Last Guardian" tog cirka nio år att släppas på grund av tekniska begränsningar med Playstation 3, kan vi alla nog smörja oss med lite tålamod även i detta fall.
 
Vilket spel skapat av Fumito Ueda tycker du är det bästa? 
| 4 januari 2023 19:30 |