Spel

Skribent

Vanja Tomin

3 januari 2023 | 22:55

Spela "Star Wars Jedi: Fallen Order" med Playstation Plus i januari

Kolla in vilka spel som är gratis med Playstation Plus i januari 2023.
Nytt år, nya möjligheter. Särskilt inom spelvärlden. Vi har en hel del spännande och nya spel att se fram emot, och förhoppningsvis kommer det även släppas några gamla guldkorn här och var. 
 
Sony har avslöjat vad som väntar spelare som abonnerar på antingen Essential-, Extra- eller Premium-nivån i januari. Det bjuds på både stjärnornas krig, postapokalysm och plattformsaction. 
 
Vi tar en titt på tre nyheter som är gratis hos Playstation Plus under januari månad: "Star Wars Jedi: Fallen Order", "Fallout 76" och "Axiom Verge 2".
 

"Star Wars Jedi: Fallen Order" 

 
 
Spelet från 2019 som följer efter händelserna i "Star Wars III: Revenge of the Sith". Spelet kretsar kring Jedi padawan Cal Kestis som överlevde utrensningen i "Star Wars III" och är på ett uppdrag att slå tillbaka mot Imperiet.
 
Sony och EA låter prenumeranter spela "Star Wars Jedi: Fallen Order" så mycket de vill, förutsatt att deras medlemskap är aktivt, med start den 3 januari.
 
Spelet erbjuder klassisk "Star Wars"-action, med både Jedi Knights, Sith-skurkar, ljussvärd och Stormtroopers. 
 
 

"Fallout 76"

 
 
Spelet som släpptes 2018 är det senaste spelet i den långvariga "Fallout"-serien. Det helt och hållet onlinebaserade spelet har fortfarande en aktiv community och spelarna kan välja att gå in på egen hand eller slå sig ihop med andra.
 
När "Fallout 76" släpptes gick det inte så smidigt som man hade förväntat sig. Spelet hade buggar och tekniska problem med multiplayerformatet. Dock har spelet på senare år ständigt lockat till sig ny publik och är värt att kolla in om möjlighet ges.
 
 

"Axiom Verge 2"

 
 
Ett metroidvania-spel och en uppföljare till det första "Axiom Verge"-spelet. Spelet följer forskaren Indra Chaudhari som transporteras till en främmande värld. Det finns en stor betoning på utforskning i olika bitoper och utförande av olika plattformspussel. 
 
"Axiom Verge 2" kommer från soloutvecklaren Thomas Happ och lockar med inslag från klassiska side-scrollers, som "Metroid", "Contra" och "Blaster Master". Spelare sveps genom en pixlad värld, bekämpar fiender och plockar upp nya egenskaper som låser upp fler områden att utforska.
 
Alla tre spel finns tillgängliga utan extra kostnad utöver Playstation Plus-abonnemanget från den 3 januari till den 6 februari.
 
Vilket gratis-spel till Playstation Plus ska du testa att spela?
| 3 januari 2023 22:55 |