Film

Skribent

MovieZine

23 augusti 2021 | 16:15

En episk resa börjar i "Utvandrarna" - teasertrailer och nya posters till vinterns storfilm

Under Svenska Filminstitutets årliga höstpresentation släpptes idag teasertrailer och posters för SF Studios storsatsning "Utvandrarna", i regi av Erik Poppe.
Den nya filmatiseringen av Vilhelm Mobergs folkkära klassiker tar oss över världshav, genom liv och död, kärlek och sorg. Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig på en resa utan återvändo.

Att ta sig an en folkkär romanklassiker, om hur över en och en halv miljon svenskar gjorde resan över till USA i hopp om ett nytt bättre liv, kunde inte vara mer aktuell. I trailern nedan ges ett första smakprov på den livsomvälvande resa som Kristina och Karl Oskar gör.
 
 
- Jag vill tolka Utvandrarserien på ett nytt sätt. Deras modiga val att fly det här landet för drygt 100 år sedan för en chans till ett nytt liv för sig själva, för sina barn. Val som är precis lika relevanta idag för många människor världen över. Vilka vi var då och vilka som gör dessa val idag. Det gör historien gripande, förförande och ständigt aktuell. Det ska filmen reflektera och den här gången genom Kristinas ögon, berättar regissören Erik Poppe.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I huvudrollerna syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård. Tove Lo gör filmdebut i rollen som Ulrika, Sofia Helin porträtterar Judit. I rollen som Kristinas mor ser vi Lena Strömdahl.
 
"Utvandrarna" får biopremiär på juldagen, den 25 december 2021.
| 23 augusti 2021 16:15 |