Skribent

MovieZine.se

8 juni 2013 | 22:01

Ur arkivet: Quentin Tarantino

MovieZines bästa intervjuer i repris. Kolla in när Quentin Tarantino besökte Stockholm sommaren 2009.

Den store Tarantino står högt upp på många filmnördars lista över regissörer de skulle vilja träffa. MovieZine har fått chansen vid ett par tillfällen - bland annat har Daniel Ogalde intervjuat honom inför den svenska biopremiären av "Inglourious Basterds", i juli 2009.

I sommar firar vi vårt 10-årsjubileum med att lyfta fram några av våra bästa intervjuer genom tiderna. Här är MovieZines första möte med Quentin Tarantino.

Varför ett så kontroversiellt ämne som Andra världskriget?

- Tja, jag har nog aldrig tänkt på Andra världskriget som kontroversiellt, haha. Det har väl gjorts tusen filmen om det redan. Det är inte direkt en pedofilhistoria.

Men är du orolig över reaktionerna?

- Inte nervös, men nyfiken på dem. Men sån är jag. Alla mina filmer är väldigt roliga. Man skrattar lika mycket som till en komedi. När jag skriver, filmar eller klipper så hör jag skratten i mitt huvud.

Hur hanterar du dålig kritik på dina filmer?

- Jag respekterar filmkritik. Jag respekterar inte alla som jobbar med det, men jag respekterar filmkritik. Det är en tuff tid för filmkritik just nu, många får sparken och blir av med sina jobb. Det är trist. Men jag vet vilken film jag försöker göra. Att läsa recensioner påverkar inte mig. De kan ha en poäng, och ger mig något att tänka på, eller så har de inte fattat saken.

Här kommer en läsarfråga. Många ser "Pulp Fiction" som ditt mästerverk, och dina senare filmer jämförs med den. Vad tycker du om det?

- Det var nog mer sant för tio år sedan. Men nu tycker jag att "Kill Bill" har tagit över, det är det som den yngre generationen känner igen mig för. Till och med små barn. Jag vet ingen nioåring som inte har sett "Kill Bill". De yngre säger, "Pulp - what?"

Är du någonsin nervös över de förväntningar som finns på dig?

- Nej. Nervös blir jag när det inte längre finns några förväntningar. Jag ser mig som en av de stora regissörerna av min tid, och jag är ännu inte för gammal. Jag gör inga filmer med slapp kuk, de är fortfarande helt och hållet hårda. Jag förväntar mig stora förväntningar och att man räknar ner till premiärdagen. När det slutar så är jag slut.

Se hela intervjun med Quentin Tarantino nedan:

| 8 juni 2013 22:01 |