Film

Skribent

MovieZine

15 september 2021 | 18:15

Gav "Dune" mersmak? Upplev Frank Herberts klassiska sci-fi-saga som bok!

Sanddynerna kallar på dig! Innan hyllade filmatiseringen av ”Dune” skrev Frank Herbert odödliga berättelser om maktkampen på en enastående unik planet.
MovieZine tipsar om erbjudanden och spännande produkter hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller köplänkar.
 
Litteraturens mest lockande sanddyner finns inte på vår planet. De återfinns på planeten Arrakis där de två släkterna Atreides och Harkonnen utkämpar dödliga slag om herraväldet om den mystiska och kraftfulla ”kryddan”, fast egentligen för sin ära och överlevnad.
 
 
Frank Herberts episka berättelse om ont och gott, frihet och förtryck är full av vidunderliga rymdskepp och monster i mänsklig och utomjordisk form. I "Dune"-böckerna får läsaren fler detaljer om den invecklade maktkampen, mytologin och trossystem som är karaktärernas vardag.
 
Att kritiker och publik enas i förtjusningen över att berättelsen ”Dune” återigen gått upp på stora duken bekräftar den ursprungliga storyns lyskraft – de här sanddynernas skimmer vill man återvända till efter år och decennier.
 
 
Prisbelönande regissören Denis Villeneuve filmatisering av ”Dune” följer ursprungsstoryn närmare än David Lynchs första filmversion som släpptes 1984. Regissören har uttryckt sin vördnad för Herberts berättelse och insisterat att hans filmatisering ska göras i två delar för att göra Herberts böcker rättvisa.
 
I väntan på den spännande andra delen av filmen har vi möjligheten att kasta oss över böckerna som finns i tjusiga utgåvor hos nätbutiken bestories.se.
 

Köp "Dune" som bok från 110 kr

| 15 september 2021 18:15 |