Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 februari 2020 | 07:25

Uppföljaren till ”Aladdin” går framåt

Disney hoppas få tillbaka Will Smith för tre nya önskningar. Men ”Aladdin 2” kommer inte att baseras på de animerade uppföljarna.
Guy Ritchies fartfyllda version av ”Aladdin” blev en av förra årets största biosuccéer. Och nu är det dags för nya äventyr.

Redan för ett halvår sen skrev vi om att Disney funderar på en ”Aladdin 2”. Sedan dess har studion letat efter de rätta idéerna och manusförfattarna.

De bestämde sig för John Gatins ("Real Steel") och Andrea Berloff ("Straight Outta Compton"), som ska skriva en helt ny historia för uppföljaren, skriver Variety. Filmen blir alltså inte baserad på animerade ”Jafars återkomst” eller ”Rövarnas konung” som gick direkt till video under 90-talet.

Så fort manuset är klart hoppas man att Will Smith, Mena Massoud och Naomi Scott återvänder i huvudrollerna. Än så länge är det inte klart när ”Aladdin 2” dyker upp på bio, eller om Guy Ritchie återvänder som regissör.
 
 
Under förra året kom också nyheten om en planerad "Aladdin"-spinoff för streamingtjänsten Disney+, med fokus på Billy Magnussens karaktär Prins Anders. Projektet åkte på en backlash på nätet, och sen dess har vi inte hört mer om det.
| 13 februari 2020 07:25 |