Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2019 | 08:40

”Aladdin 2” på väg? Disney överväger en uppföljare

Guy Ritchies fartfyllda musikal har under sommaren spelat in över en miljard dollar.
Disneys nya ”Aladdin” har blivit så pass populär att man överväger en uppföljare. ”Det finns mer att berätta” enligt filmens producent.

Guy Ritchie regisserade årets remake av animerade ”Aladdin” från 1992, med Will Smith i rollen som Anden som uppfyller önskningar. Sedan premiären i maj har filmen spelat in över en miljard dollar på bio runt om i världen, och hittat många fans.

Filmens producent Dan Lin berättar att samtal pågår kring en möjlig fortsättning:

- När vi gjorde första filmen ville vi bara göra den så bra som möjligt. Publiken fick avgöra om de ville se mer. Folk har sett filmen flera gånger om, vi har fått många brev från fans som gått tillbaka och tagit med sina vänner och familjer på bio. Så vi känner att det finns mer att berätta.
 
 
För en eventuell uppföljare tittar man bland annat på direkt-till-video-uppföljarna från 90-talet. Efter animerade ”Aladdin” släpptes ”Jafars återkomst” år 1994, ”Aladdin och rövarnas konung” år 1996, och däremellan en kortlivad tv-serie.

- Vi kommer att ta oss an nästa film på samma sätt som vi behandlade första ”Aladdin”. Det kommer inte bli en remake ruta-för-ruta av något som har gjorts tidigare. Men vi tittar på vad som har kommit, på vhs-filmerna, och det finns mer att hämta där i grundmaterialet. Så utan att avslöja för mycket undersöker vi definitivt vad vi kan göra med denna franchise, säger Dan Lin till Comicbook.com.

I nuläget är det bara diskussioner, och Disney har inte officiellt påbörjat arbetet med ”Aladdin 2”. Trots det finns det nog många som skulle vilja återse Mena Massoud och Naomi Scott som kärleksparet Aladdin och Jasmine, för att inte tala om Will Smiths underhållande tolkning av Anden.

Är ni sugna på att återvända till Agrabah? Tyck till nedan.
| 13 augusti 2019 08:40 |