Film

Skribent

Daniel Feldt

13 maj 2009 | 17:40

"Upp" livestreamas till biografer i Frankrike

För första gången någonsin öppnar en animerad film den prestigefyllda filmfestivalen i Cannes. Öppningscermonin och filmen kommer även livestreamas till andra biografer.

PosterFör första gången i Cannesfestivalens historia så är öppningsfilmen en animerad historia. Disney/Pixars "Upp" är öppningsfilm och kommer att visas klockan 23.00, efter öppningscermonin.

"Upp" är ett 3D-animerat äventyr som följer den 70-åriga Carl Fredricksen, en scout och deras färd med Carls hus som är fäst med tusentals heliumballonger.

Regissörerna Pete Docter och Bob Peterson hämtade inspirationen från gamla Disneyfilmer så som Dumbo för att trollbinda folk den gamla goda vägen. Vare sig de lyckas eller inte återstår att se. "Upp" har reguljär biopremiär i oktober i Sverige.

För att göra öppningen i Cannes mer speciellt så kommer öppningscermonin och "Upp" att streamas live till fyra andra biografer i Frankrike. Lyckliga besökare i Paris, Rennes, Lyons och Marseillie kommer att få känna av den glamourösa stämningen i vanliga biosalonger, samtidigt som det sker i Cannes.

| 13 maj 2009 17:40 |