Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 januari 2019 | 23:15

Underskattade "The Magicians" klar för en femte säsong

På torsdag släpps den (av mig) efterlängtade fjärde säsongen här i Sverige - men redan nu är "The Magicians" klar för en fortsättning.
Få serier har lyckats underhålla och förvåna mig lika mycket som "The Magicians" gjort i några av sina bästa stunder. Det var så extremt nära att jag själv gav upp den här serien efter några av den första säsongens oerhörta svaga avsnitt. Men jag är fantastiskt glad över att jag fortsatte titta.
 
Till en början, när jag väl hade bestämt mig för att ha det här som en av mina "guilty pleasures"-serier, var det kanske inget jag skröt eller pratade särskilt högt om. Den tredje säsongen lyckades däremot få till ett av förra årets allra bästa avsnitt, i vilket vi fick följa några av karaktärernas hela liv (fast i ett typ fristående avsnitt).
 
Andra avsnitt var så oerhört roliga och underhållande att jag kände mig tvungen att inkludera "The Magicians" på en lista av "5 löjligt underhållande tv-serier som förtjänar mer beröm". Jag bjuder på ett litet smakprov här nedan (för kontext så blir de båda karaktärerna avlyssnade, i en avlägsen värld - som inte stött på vår populärkultur):
 
 
På torsdag, den 24 januari, har den fjärde säsongen premiär på HBO Nordic. Men redan idag rapporterade TVLine att Syfy, som sänder serien i USA, har lagt en beställning på en femte säsong. Det tackar vi för!
 
Har du också fortsatt att titta på "The Magicians"? Håller du med mig om dess underskattade storhet? Kommentera gärna nedan! 
| 22 januari 2019 23:15 |