Serie

Skribent

Patrik Jonsson

1 juli 2013 | 21:01

"Under the Dome" drar rekordpublik

Den förra måndagen var det premiär för CBS:s sci-fi-drama "Under the Dome" och dess tittarsiffror strålade starkare än sommarsolen en het dag i juni.

Hela 13,2 miljoner tittare bänkade sig framför Stephen Kings väldiga kupol och detta är riktigt höga tittarsiffror med tanke på den säsong vi faktiskt befinner oss i just nu, precis, sommarsäsongen. "Under the Dome" gick dessutom upp mot Stanley Cup så bli inte förvånade ifall tittarna till och med ökar ikväll då det är dags för det andra avsnittet. Ratingen var också hög, den högst noterade sommarpremiären för en dramaserie sedan 2005 och den mest sedda sommarpremiären sedan 1992!

Detta stavas naturligtvis succé och nu ska det nog mycket till ifall inte CBS väljer att ge den en andra säsong. Visst, den har kallats för en slags miniserie som endast ska sändas denna sommar, en början och ett slut, men tro mig då jag säger att det knappast lär bli så efter dessa siffror.

Ronald D. Moores ("Battlestar Galactica") "Outlander" har fått tummen upp av Starz viket innebär en första säsong bestående av 16 avsnitt. Serien som jag har nämnt ett par gånger tidigare här i nyhetsartiklarna ska alltså handla om en sjuksköterska under det andra världskriget som kastas tillbaka till 1743. Vi snackar alltså en hederlig tisreseserie.

Förra veckan avslöjade CBS och NBC sina höstscheman och denna vecka var det dags för Fox att lyfta på locket, varsågoda.

FX håller på att utvecklar en miniserie baserad på romanen "Mohicans" vilken fungerade som underlag för filmen "The Last of the Mohicans" då det väl begav sig.

Netflix har förnyat sitt komedidrama "Orange is the New Black" och gett serien en andra säsong, detta två veckor innan den första säsogen ens haft premiär. Med andra ord gör Netflix mer eller mindre en Starz, hoppas nu då att "Orange is the New Black" verkligen är någonting att ha.

Skådespelaren Paul Giamatti har fått en större roll i "Downton Abbey", Rhys Ifans har fått rollen som Sherlock Holmes storebror i den andra säsongen av "Elementary" och ifall Brian Fuller får som han vill så kommer David Bowie att dyka upp i den andra säsongen av "Hannibal" i formen som Hannibals farbror.

Detta var allt jag hade att komma med denna vecka, såg att det var sol här ute nu idag så jag ska väl passa på att hoppa ut och samla på mig lite B-vitamin jag då. Ni andra önskar jag en fantastisk start på den nya veckan, vi hörs snart igen!

| 1 juli 2013 21:01 |